Egypte lanceert aanval tegen terroristen in de Sinaï; Gaza afgesloten, smokkeltunnels verwoest

De Egyptische president Mohammed Mursi bindt de strijd aan tegen de wereldwijde Jihad die ook zijn land teistert. Blijkbaar kost het hem toch wat moeite om het beest van de Global Jihad te bedwingen. Misschien kan hij wat hulp vragen aan de Israëliërs, die weten er alles van. [cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon – JPost]

Gisteren en de afgelopen nacht 7 op 8 augustus ’12 is het Egyptische leger een groot offensief begonnen tegen terroristen bolwerken in de Egyptische Sinaïwoestijn nabij de grens met Israël. Meer dan twintig terroristen werden gedood tijdens Egyptische luchtbombardementen. Egypte heeft de grensovergang ter hoogte van Rafah naar Gaza opnieuw verzegeld, nadat eerder een versoepeling was beloofd. Egyptische soldaten en luchtmacht nemen ook de smokkeltunnels van Hamas onder de grens met Egypte naar Gaza onder vuur. Tientallen tunnels werden verwoest.

De Sinaï is al maanden onrustig maar de druppel die de emmer deed overlopen was de aanslag op een Egyptische legerkazerne waarbij 16 Egyptische soldaten werden gedood, twee pantserwagens werden gestolen met een half ton explosieven aan boord, met het doel om een zware aanslag te plegen op Israëlisch grondgebied. Helaas voor de terroristen stuitten ze onmiddellijk op de harde vuisten van het IDF die de terreurcel op nauwelijks een kwartier tijd oprolde, zeven terroristen liquideerde en de pantserwagens in de vlammen opgingen.

Na de mislukte aanslag op Israël bleek al snel dat de daders gezocht moesten worden in Gaza, waar terroristen via de Egyptische Sinaïwoestijn aanslagen plegen op Israël. Hiermee lijkt het sprookjeshuwelijk tussen president Morsi en Hamas voorlopig gestrand. Ondanks het feit dat de bendeleiders van Hamas, premier Haniyeh en Khaled Meshaal, de voorbije weken lobbyden in Caïro om “samen het Zionistisch monster te lijf te gaan”, lijkt dat plan voor lange tijd gesmoord door het vergoten bloed van Egyptische soldaten.

Video summer re-run van EoZ: Die arme Gazanen toch… Save the Gazans!

Een gedachte over “Egypte lanceert aanval tegen terroristen in de Sinaï; Gaza afgesloten, smokkeltunnels verwoest

  1. Hoe noemen ze dat ook alweer, bijten in de hand die je voedt? Geef sommigen een vinger, ze nemen de hele hand. Morsi zal wel twee keer uitkijken nogmaals in zee te gaan met lieden die zijn landgenoten afslachten.

    Like

Reacties zijn gesloten.