Israël verovert de wereld met… uitstekende televisie series en films [video]

Israel’s TV sensation

De fans van mythische Joodse en Israëlische samenzweringen die – althans volgens dezelfde fans – het doel hebben om de wereld te veroveren om die daarna ten gronde te richten [ha ha! :)], hebben er weer een stokpaardje bij: succesvolle Israëlische TV series en films. Vooral Amerikaanse zenders zijn er tuk op en kopen de Israëlische aan om ze in een Amerikaanse versie te herwerken en weer uit te zenden.

Series zoals “Homeland“, de favoriete show van Barack Obama, gemaakt en bekend in Israël als ‘Prisoners of War‘, heeft al vele prijzen gekregen. Andere Israëlische reeksen zijn bv “Three” en “Traffic Light“.

Ook Israëlische spelprogramma’s zijn in trek zoals bv zoals “Money Pump” waarvan de rechten werden verkocht aan Frankrijk, Nederland en Turkije. Vooral de TV-reeks In Treatment, origineel Betipul in Israël, is bijzonder succesvol en werd onlangs door Nederland aangekocht en wordt door onze noorderburen in locale versie uitgebracht als ‘In therapie‘.

De Israëlische filmproducenten waren blijkbaar zo druk doende om in eigen land de kwaliteit op te drijven, dat ze helemaal niet door hadden dat de halve wereldbol staat te springen op producties met dergelijke hoge amusementswaarde: “We have unique creative energy. We were so busy we didn’t look outside the world. Even though we do localised shows they have an international appeal“.

Aan de aanhangers en verspreiders van vermeende Joodse samenzweringen kan ik alvast één serie aanbevelen: “In Treatment“. Hierin gaat het over een psychotherapeut, Paul (rol gespeeld door Gabriel Byrne, een Ierse katholiek gehuwd met de Joodse actrice Ellen Barkin), die elke week 4 vaste patiënten heeft die hun dagelijkse problemen aan hem vertellen zoals bv. Sophie, een turnster die suïcidale neigingen heeft; over John in de marine die nachtmerries heeft; Laura, een vrouw die al een jaar bij Paul in therapie is en gevoelens voor hem krijgt en last but not least: over ene Lucas C., een achterlijke debiel die achter alles en iedereen een Joodse samenzwering vermoedt. 😉


Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint.


Brabosh.com / VVvI sinds 31 januari 2009 onafgebroken in de Top Tien

WordPress Nederlandstalige blogs (Nederland en Vlaanderen samen)

(hieronder stand op maandag 6 augustus 2012)