Het Israëlische leger schakelde de terroristen vakkundig uit in een ’15-Minute Battle’ [video]


Video: Aan de Gazaans/Israëlische grens, zondag 5 augustus 2012. Amper 15 minuten [!] nadat de aanval was ingezet, was het weer allemaal voorbij. Over and out voor de vijanden van de Joodse staat Israël. Als de strijd tegen het terrorisme ooit een Olympische discipline zou worden, zou het IDF makkelijk met alle gouden plakken gaan lopen.

Na het verijdelen van een mogelijk zware terroristische aanslag op de Joodse staat door moslim fundamentalisten, blijft het reacties regenen. Arabische commentatoren staan verbijsterd en vooral beteuterd te kijken hoe snel en vakkundig het IDF de terreurcel uitschakelde. Zie het filmpje hierboven.

Een onderzoek van het IDF naar de terreuraanslag toont aan hoe de terroristen erin geslaagd waren om een gat in de omheining aan de grens van Gaza te slagen, door 500 kg explosieven te laten ontploffen die in een vrachtwagen waren opgeslagen. Volgens het oorspronkelijke plan echter zou die halve ton explosieven worden gebruikt om een zware aanslag uit te voeren op een Israëlisch doelwit. Maar dat ging dus niet door.

Daarop slaagde een tweede gestolen gepantserde wagen met 4 terroristen doorheen het gat het Israëlische grondgebied te bereiken, waarop het onder vuur werd genomen zowel van op de grond als vanuit de lucht. De truck ging in vlammen op en de vier terroristen overleefden het niet.

Uiteraard wordt Israël overladen door de klassieke reeks beschuldigingen en leugens van gefrustreerde Jihadisten “dat ze zelf de aanslag hebben geënsceneerd”, “het kan niet anders of dit is het werk van de Mossad”, en dat allemaal “met het doel het regime van president Mursi in opspraak te brengen en te verhinderen dat hij hervormingen in Egypte kan doorvoeren.”

Salafisten en andere radicale islamisten zien er dan weer een belediging van de Islam in omdat de defensieve aanval van het IDF werd uitgevoerd tijdens de Ramadan op een ogenblik dat op het einde van de dagelijkse vastentijd, de moslims weer aan tafel mogen om te schransen en de Egyptische soldaten zodoende minder paraat bleken. De vraag waarom de terroristen datzelfde moment van de etenstijd uitkozen om hun aanslag uit te voeren, wordt niet beantwoord.

Ook de Moslim Broederschap, waaraan Mursi zijn presidentschap heeft te danken, legt de schuld bij Israël en de Mossad. En last but not least, doet ook Hamas dat. Premier Haniyeh zijn gebruikelijke duit in het zakje en beschuldigt Israël ervan dat het de goede relaties tussen Hamas en de Egyptische Moslim Broederschap tracht te verstoren. Yigal Palmor, de woordvoerder van het Israëlische Buitenland ministerie, verwierp als die beweringen zeggende dat “Zelfs de persoon die dit beweert wanneer hij in de spiegel kijkt, de nonsens niet gelooft die hij uitspreekt”.

De mislukte aanslag werd intussen reeds opgeëist door een onbekende groep, de zogeheten Shura Mujahadeen Council. Ze plaatsten een boodschap op Facebook, waarin ze de aanslag loofden zeggende “dat er geen plaats is in de Arabische en Moslimwereld voor liberale en seculiere democratische waarden” en dat ze zich hebben “toegelegd op de strijd tegen het Zionisme”.

De daders zijn mogelijk Bedoeïenen uit de Sinaï. Pittig detail: het was een Israëlische eenheid die bestaat uit Israëlische Bedoeïenen soldaten die de terroristen uitschakelde. Dit laatste maar voor diegenen die niet weten dat tienduizenden Israëlische Arabieren uit loyaliteit met de Joodse staat, plichtbewust hun militaire dienst volbrengen, waarvan sommigen onder hen zelfs bijzonder hoge bevelsfuncties bekleden binnen het IDF.

Video: IDF Stafchef Benny Gantz feliciteert zijn manschappen

Een gedachte over “Het Israëlische leger schakelde de terroristen vakkundig uit in een ’15-Minute Battle’ [video]

  1. dat is dus wat men noemt, opgeruimd staat netjes !

    “De daders zijn mogelijk Bedoeïenen” dezelfde die hun levenswijze bedreigd zien door de “bezetting door Israel” ? nou ja als dit hun “levenswijze is” …

    op DWM morgen staat trouwens een “volledig vanuit hun oogpunt” artikel over deze “bedreigde (crap lastig om een politiek correct woord te vinden) pff vul zelf maar in..

    http://www.dewereldmorgen.be/foto/2012/08/06/bedoeienen-in-palestina-bezetting-door-israel-leidt-tot-einde-van-een-leefwijze#comment-44994

    Like

Reacties zijn gesloten.