Obama en Jeruzalem: Wie deelt er in feite de lakens uit in de V.S.? [video]

Obama and Jerusalem: Who’s calling the shots in the U.S.?

Obama en Jeruzalem: Wie deelt er in feite de lakens uit in de V.S.?

door MidEastTruth.com [www.mideasttruth.com/]

Wie is nu eigenlijk de baas in de Verenigde Staten? Uitspraken van presidenten over de status van Jeruzalem, versus die van hun woordvoerders. In aanloop naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten verklaarde toenmalig presidentskandidaat Barack Obama op een bijeenkomst van de Amerikaans Joodse organisatie AIPAC in 2008, enthousiast en vastberaden “dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israël en dat de stad ondeelbaar is.”

Sinds hij verkozen werd hebben we hem dat niet meer horen zeggen. En ook zijn woordvoerders ontwijken een duidelijk antwoord op een concrete vraag. ‘De status van Jeruzalem zal bepaald worden in een definitieve onderhandelingsfase voor de vrede’, luidt het steevast. Tot zolang blijft de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv.

In het Vlaams betekent dat “de VS Jeruzalem weigeren te erkennen als hoofdstad van Israël zolang er geen vredesakkoord is tussen Palestijnen en Israël.” Was dat nu zo moeilijk meneer Obama om dat zo duidelijk uit te drukken? U hoeft toch alleen maar toe te geven dat u met uw uitspraak in 2008 schaamteloos gelogen heeft en dat dit slechts verkiezingspropaganda was, enkel met het doel de stemmen te winnen van de Amerikaanse Joodse kiezers… 😦

Links op de cartoon, de woordvoerder van het 50-jarig Amerikaans beleid inzake het buitenland: “Door Jeruzalem de hoofdstad van Israël te noemen negeert Mitt Romney de historische feiten.” Rechts de historische stad Jeruzalem met ‘iets meer’ dan 50 jaar geschiedenis dan de westerse bemoeials [cartoon van de Israëlische tekenaar Jerenberg – bron]


Met dank aan Likoed.nl voor de hint: http://likud.nl

Een gedachte over “Obama en Jeruzalem: Wie deelt er in feite de lakens uit in de V.S.? [video]

  1. Laten we vast houden aan het woord van God: Hij heeft gezegd in Leviticus het land is van Mij. Hij is de God die niet ligen kan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.