Uniek project Maantech wil Israëlische Arabieren integreren in Israël’s hi-tech sector [video]

De Israëli-Arabische Maysoun Hindawi uit Nazareth begint aan een nieuwe carrière in Israël’s hi-tech industrie

Maantech Arab hi-tech employment project

Ma’an-tech is een uniek tewerkstellingsproject voor Israëlische Arabieren dat wordt gesteund door levende legende Shimon Peres, de president van Israël, in samenwerking met Cisco, met het doel om bij de Arabieren die in Israël leven te integreren in de hi-tech sector. In Israël leven ongeveer 1,6 miljoen Arabieren, ofte 20 procent van de Israëlische bevolking, nakomelingen van de zowat 150.000 Arabieren die tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog 1947-1949 niet gevlucht zijn naar de Arabische landen.

Terwijl de buurlanden van Israël al 64 jaar lang de Palestijnse vluchtelingen weigeren te integreren in hun maatschappijen en hen behandelen als tweederangsburgers, werkt Israël al even zo lang om hùn Arabieren te integreren. Zelfs de Palestijnse Autoriteit op de West Bank en Hamas in de Gazastrook houden tot op vandaag vluchtelingenkampen open voor ‘vluchtelingen’ op hun eigen grondgebied in de hoop dat zij deze Palestijnen die reeds met zo’n vijf miljoen zijn, ooit kunnen los laten op Israëlische bodem “eens de Joden zijn verdreven” en “Israël is vernietigd”. Een uitzichtloze situatie voor de vele Palestijnse vluchtelingen want Israël gaat natuurlijk nooit meer weg.

Heel wat gekende hi-tech bedrijven hebben hun medewerking verleend aan dit bijzondere project waaronder 24 van de leidende internationale bedrijven die in Israël kantoren hebben en werknemers aanwerven onder de Arabieren en hen op belangrijke posities plaatsen. Een hele rist bekende bedrijven werken hieraan mee zoals Intel, Microsoft, Google, Cisco, IBM, Hewlett Packard en Amdocs en ze werken samen met welzijnsorganisaties zoals Tsofen, Kav Mashve en IT works. Andere bedrijven dienden zich reeds aan zoals On Target Communications, Cadence en Teldor om aan het project deel te nemen.


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.