De Mavi Marmara revisited: Israëlische kampioen slaat het stof uit zijn Turkse tegenstander [in beeld]

Israël verslaat Turkije. Alweer!

Enkele dagen geleden toonde ik hier een leuk plaatje waar onze Belgische kampioen Dirk Van Tichelt de Palestijnse judoka Maher Abu Rmeileh al na anderhalve minuut terug naar zijn geboorteplaats Oost-Jeruzalem stuurde. Op de achtergrond was tijdens dit korte gevecht op de tatami voortdurend een Israëlische vlag te zien wat de nodige animo veroorzaakte onder het miljard kijkers in de wereld waarvan het gros Israëlbashen tot hun tweede hobby hebben gemaakt.

Photo Of The Day: Knocking The Stuffing Out Of Turk Edition

Het hierboven getoonde plaatje is zo mogelijk nog leuker. Turkije versus Israël! Op 30 juli 2012 nam de Israëlische judoka Josef Palelashvili (in het wit) het op tegen de Turkse Sezer Huysuz (blauw) tijdens de voorrondes voor judoka’s -73kg tijdens de Olympische Spelen in de ExCel arena in London. De 25-jarige Georgisch-Israëlische Jood Palelashvili (geboren in Gori, Georgië, dat tevens de geboorteplaats is van Jozef Stalin, alias van Iosif Vissarionovitsj Dzjoegasjvili!) vloerde de Turk met een wasahari. Palelashvili verloor wel later op de dag in de kwartfinales zijn match tegen de Japanner Riki Nakaya, die nadien in de vooravond het zilver pakte. [foto hierboven: AFP/Johannes Eisele – bron]

De Turkse overheid wil thans Israël en de judoka Josef Palelashvili laten vervolgen voor het [ver]slaan van de Turk. Dat een en ander te maken heeft met de ondergang van de M/S Mavi Marmara op 31 mei 2010 in volle zee voor de kust van Gaza, is geen toeval. Sinds de massacre in München 1972 toen 11 Israëlische werden vermoord door een Palestijnse splintergroep, weten we dat sport en politiek onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn, hoe hard Israëlbasher en IOC-voorzitter Jacques Rogge het tegendeel ook mag beweren. Door zijn weigering om 1 minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de slachtoffers, heeft hij daarvan zélf het bewijs geleverd.


Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint.