Jeugdkamp van ‘gematigd’ Al Fatah (Mahmoud Abbas) genoemd naar moordenares [Kerstin Braun]

Fatah-Jugendcamp nach Mörderin benannt

door Kerstin Braun [www.israelheute.com]
vert. E.J. Bron [ejbron.wordpress.com]

De organisatie ter bewaking van de Palestijnse media, “Palestinian Media Watch”, kwam erachter, dat de Palestijnse Fatah-beweging een jeugdvakantiekamp in Jericho naar een terroriste heeft vernoemd.

Dalal Mughrabi was verantwoordelijk voor een van de dodelijkste aanvallen op Israëlische burgers. In het jaar 1978 leidde ze een groep met 13 Palestijnen bij de ontvoering van een bus, waarbij 38 Israëlische burgers, onder wie 13 kinderen, gedood werden en 72 personen gewond raakten.

Van het kamp, “Zusters van Dalal Mughrabi”, dient, aldus de gouverneur van Jericho, Majed Al-Fatiani, een signaalwerking voor de komende generaties uit te gaan en het offer dat de terroristen brachten te eren.

“Wij moeten diegenen, die zich hebben opgeofferd voor Palestina, trouw blijven en ze dienen voor het handelen van het hele volk een voorbeeld te zijn”, werd er in het bericht in de Palestijnse krant “Al-Hayat Al Jadida” m.b.t. de inwijding van het zomerkamp gezegd.

Er werden al een plein in Ramallah, een computercentrum, andere zomerkampen en sportmanifestaties naar haar vernoemd, allemaal trots ingewijd door niemand minder dan de president van de Palestijnen Mahmoud Abbas.

Op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook is het geen zeldzaamheid dat openbare gebouwen, straten en scholen naar terroristen worden vernoemd. Vooral aan kinderen en jongeren wordt een ideologie doorgegeven, waarin moord en terreur als voorbeeldige deugden en plichten van iedere Palestijn wordt beschouwd.

11 maart 1978: Het resultaat van hun 'actie'...11 maart 1978: Het resultaat van de ‘heldendaad’ van Al-Fatah…

Dalal Mughrabi was een Palestijnse terrorist. In maart van 1978 leidde ze een van de meest wrede en dodelijke terreuraanslagen in de geschiedenis van Israël. Zij en haar bende terroristen landden in rubber boten op een strand in de buurt van Tel Aviv. Op dat strand was de Amerikaanse fotografe Gail Rubin doende met het fotograferen van zeldzame vogels. Nadat ze haar eerst ondervraagden, hebben de terroristen haar in koelen bloede vermoord. Vervolgens kaapten ze een Israëlische touringbus op de nabijgelegen kustweg en slachtten alle inzittenden af. Balans: doden 37 burgers, 12 van hen kinderen.

De bloedige aanslag, gekend als de “Coastal Road Massacre 1978” was gepland door Abu Jihad en uitgevoerd door Yasser Arafats terreurorganisatie Al-Fatah, een factie van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie). De aanslag gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen in Camp David tussen Menachem Begin en Anwar Sadat, met het doel om Israël te doen afzien van een mogelijke vredesovereenkomst tussen Egypte en Israël. Desondanks werd op 26 maart 1979 het vredesverdrag door beide landen ondertekend en werd Egypte het eerste Arabische land (op Jordanië na in 1993) dat het bestaansrecht van Israël erkende en normale betrekkingen met de Joodse staat vooropstelde.

Israëlisch herdenkingsmonument aan de 'Bus of Blood'
Israëlisch herdenkingsmonument opgedragen aan de slachtoffers van de ‘Bus of Blood’

4 gedachtes over “Jeugdkamp van ‘gematigd’ Al Fatah (Mahmoud Abbas) genoemd naar moordenares [Kerstin Braun]

 1. Ik heb het hier al enkele malen gezegd: dit is geen anti-Islamblog maar een pro-Israëlblog. Er zijn honderden Nederlandstalige blogs en websites die zich specifiek bezig houden met de Islam maar slechts een handvol die voor Israël opkomen. Als ik het al over moslims heb dan is dat in de marge van het Israëlisch-Arabisch conflict wanneer Jihadisten in de naam van Allah weer eens voor de zoveelste keer de Joden vervloeken en bedreigen.

  Bovendien zijn veel van die anti-Islamactivisten op het internet van extreemrechtse signatuur en voor je het weet zit je mee te fulmineren tegen homo’s, zigeuners, Joden, asielzoekers, vreemdelingen, vluchtelingen, werklozen en andere kwetsbare minderheden. Een schoolvoorbeeld is de blog van E.J. Bron, die erg pro-Israël is en veel publiceert, maar ik er anderzijds soms de meest racistische dingen lees in het bijzonder dan in de commentaren.

  Like

 2. De opmars van de hoofddoeken deprimeert me geweldig Brabosh. Ik heb er grote problemen mee. Het is een graadmeter van oprukkende intolerantie. Hoe meer hoofddoeken in wijken, hoe meer geweld op vrouwen. Maar goed. Dat deze terroriste wordt afgebeeld zonder hoofddoek heeft volgens mij te maken met de tijd -jaren ’70 !!!

  Like

 3. @kopvod?

  ‘Kopvod’ vind ik nogal oneerbiedig uitgedrukt. Ik draag zelf ook regelmatig een ‘kopvod’ in de vorm van een hoed of pet. Zeker als het warm weer is, als het koud is, of zomaar omdat ik het mooi vind. Op zich heb ik dus helemaal geen probleem met wat jij ‘kopvod’ noemt, in zoverre natuurlijk dat de persoon in kwestie herkenbaar blijft – dus geen boerka, nijab of niqab – en de vrouw in kwestie daar zélf voor heeft gekozen.

  Like

 4. Het valt me op, dat zodra een gehoofddoekte moslima martelares wordt, zij op herdenkingszuilen getoond wordt ZONDER dat kopvod. Ja, zelfs nog met mascara en lippenstift, wat bij moslimvrouwen absoluut verboden is.

  Ik denk dat Al Fatah deze ‘versiering’ bij haar aangebracht heeft omdat ze geloven dat Dalal nu in het Moslimparadijs aanwezig is en daar mag aanschuiven bij nog eenenzeventig andere ‘maagden’ om daar één moslimman te bevredigen.

  Wat een treurig einde van zo’n verdwaasde vrouw !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.