Op zoek naar de hoofdstad van Israël in Tel Aviv… [video]

Searching For Israel’s Capital

Tot op vandaag erkent geen enkel land Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Dat was ook zo vóór 1967 het geval toen West-Jeruzalem ook nooit door geen enkel land werd erkend en Oost-Jeruzalem (hèt Jeruzalem uit de oudheid) nog bezet werd door de Arabieren en de West Bank (Judea & Samaria) illegaal geannexeerd was door Jordanië.

Onlangs schreef The Guardian nog dat niét Jeruzalem maar Tel Aviv de hoofdstad van Israël is. In deze videofilm van Honest Reporting gaat een journalist in Tel Aviv naarstig op zoek naar die mysterieuze ‘verdwenen’ hoofdstad van de Joodse staat. Heeft hij iets over het hoofd gekeken? Aan wie anders kan je dat beter vragen dan aan de bewoners van de Witte Stad zélf?


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.