700.000 Joden leven voorbij Groene Lijn, de ‘bezetting’ van Joods gebied is onomkeerbaar [video]

Ketzaleh: The Numbers Show We’re Winning

door Elad Benari & Hezki Ezra [Arutz-7]

Zeven jaar na de Israëlische disengagement van Gush Katif, is de nederzettingen onderneming sterker dan ooit, zei het parlementslid Yaakov ‘Ketzaleh’ Katz van de Nationale Unie partij op dinsdag 31 juli. Katz vertelde tegenover Arutz Sheva dat de recentste bevolkingsgegevens van Judea en Samaria het bewijs zijn dat de activisten van Land of Israel hebben gewonnen.

“Zeven jaar na de disengagement, toen 10.000 Joden van 28 gemeenschappen uit Gaza werden verdreven, hebben wij vandaag meer dan 700.000 Joden die voorbij de Groene Lijn leven in Oost-Jeruzalem, in Judea & Samaria en in de Golanhoogten”, zei Katz. “Dit betekent dat meer dan 14% van de Joodse bevolking van Israël vandaag voorbij de Groene Lijn leeft,” merkte hij op eraan toevoegend dat een onlangs gehouden opiniepeiling aantoonde dat de bevolking elk jaar met zes procent toeneemt.

“In vier tot vijf jaar zullen wij daar meer dan één miljoen mensen hebben, in tien jaar zullen wij er 1.3 miljoen hebben en over 20 jaar zullen wij twee miljoen Joden hebben die voorbij de Groene Lijn leven,” zei Katz, en voegde eraan toe “Wij willen al de Joodse mensen bedanken die aliyah maakten en vandaag in Israël leven en die al zovele jaren achter ons staan”.

Katz citeerde de voormalige minister van Onderwijs en voormalig voorzitter van de linkse Meretz partij, Yossi Sarid, die in de krant schreef Haaretz dat de bevolkingstoename betekent dat Judea en Samaria onvermijdelijk in Joodse handen zullen blijven. “Het is goed nieuws dat wij zien dat de mensen die in Judea en Samaria leven de ruggegraat vormen van de Israëlische maatschappij zijn en dat wij daar trots op moeten zijn,” zei Katz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.