Belg Dirk Van Tichelt stuurt Palestijn al na anderhalve minuut terug naar Oost-Jeruzalem

OS Londen, 30 juli 2012. Maher Abu Rmeileh moet het onderspit delven tegenover de Leeuw van Vlaanderen: Dirk van Tichelt! Bemerk op het plaatje rechts achter Dirk de Israëlische vlag. Verdikkeme, ’t is weer de schuld van Israël!! 😉

Sinds de massacre in München 1972 toen 11 Israëlische werden vermoord door een Palestijnse splintergroep, weten we dat sport en politiek onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn, hoe hard Israëlbasher en IOC-voorzitter Jacques Rogge het tegendeel ook mag beweren. Door zijn weigering om 1 minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de slachtoffers, heeft hij daarvoor zelf het bewijs geleverd.

België mag dan in de Europese Unie het voortouw nemen in Israëlbashing maar niets is wat het lijkt. Op de tatami in Londen gelden andere (a-politieke) regels. Gisteren maandag, 30 juli 2012, heeft onze landgenoot Dirk van Tichelt de Palestijnse judoka Maher Abu Rmeileh (° Jeruzalem) na een gevecht van amper 1 ½ minuut trekken en sleuren terug naar Oost-Jeruzalem gestuurd. End of game. [Van Tichelt zal echter in de volgende ronde vroegtijdig uitgeschakeld worden door de Amerikaan Nicholas Delpopolo, en nee, die Amerikaan is geen Jood. ;)]

De 29-jarige Palestijn was er echt niet goed van. Rmeileh oefent twee keer per week in de Jerusalem Crescent Club [in het Palestijns: Al Quds Sports Club], die elke avond wordt omgevormd naar een feestzaal voor huwenden en hun families. Elke ochtend werkt hij in de kledingwinkel van zijn familie in Oost-Jeruzalem. Abu Rmeileh was de eerste Palestijn die er ooit in slaagde om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. “I’m very proud to be the first Palestinian to qualify. The feeling is indescribable. It means we can send a message to the world that we are as capable as any other country,zei Abu Rmeileh toen hij het nieuws vernam.

Pech voor de man dat hij al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door ‘onze’ Dirk. En nu maar hopen dat dit geen politiek staartje krijgt. Premier Mahmoud Abbas vermoedt een Israëlische complot. Een boycot van Belgische producten door de Palestijnse Autoriteit is één van de middelen echter Hamas heeft al aangekondigd dat het zijn martelaren richting Turnhout bij Antwerpen stuurt, de geboorteplaats van Dirk. Als dat maar goed afloopt! 🙂

2 gedachtes over “Belg Dirk Van Tichelt stuurt Palestijn al na anderhalve minuut terug naar Oost-Jeruzalem

 1. en het mooie was dat je die mooie vlag elke keer weer zag opduiken telkens als de belg tot de aanval overging (bijna altijd dus)
  dit zou het het werk kunnen zijn van de “lobby”…

  van lobby gesproken …

  http://nos.nl/os2012/artikel/400746-saudische-judoka-mag-hoofddoek.html
  daar verandert men zelfs ter plekke de regels voor..van een machtige lobby gesproken !
  hoewel ik moet toegeven dat in het geval van dit meisje een hoofddoek wel verantwoord
  is..HDTV is ongenadig scherp en je mag de mensen tenslotte niet afschrikken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.