Ex-burgemeester van NY Rudy Giuliani: Barack Obama is geen vriend van Israël [video]

Politici, verkiezingen, ’t is me wat. In de Verenigde Staten kennen ze ook wat van volksverlakkerij, veel belovende verklaringen en ‘onwrikbare’ beloften… waar ze zich achteraf, eens ze zijn verkozen, nooit aan houden. Gisteravond, is Amerikaanse en Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney in Israël aangekomen voor een tweedaags bezoek aan de Joodse staat waar hij onder meer premier Benjamin Netanjahoe zal ontmoeten alsmede president Shimon Peres, oppositieleider Shaul Mofaz en de leider van de Arbeidspartij Shelly Yechimovich. De jacht op de Joodse stemmer is geopend.

Ook Barack Obama beloofde destijds veel aan zijn Joodse kiezers in betrekking met Israël om hen te lijmen. In juni 2008 in aanloop naar de verkiezingen, verklaarde Obama op de AIPAC conferentie dat “Jeruzalem de hoofdstad van Israël moet blijven en herenigd”. Een maand later, 24 juli 2008, bezocht hij voor anderhalve dag Israël en stopte hij nog een papiertje met een psalm erop gekribbeld in de beroemde Klaagmuur (Kotel) van Jeruzalem [video].

Nadat hij een half jaar later verkozen werd, hebben we daar allemaal niks meer van gehoord, integendeel. Amper een paar dagen geleden nog weigerde zijn woordvoerder James Carney in Washington Jeruzalem als de hoofdstad van de Joodse staat te noemen. In de officiële persverklaring luidde het nadien: “The status of Jerusalem is an issue that should be resolved in final status negotiations between Israelis and Palestinians.” [De status van Jeruzalem is een kwestie die moet geregeld worden in de onderhandelingen tussen Israëliërs en Palestijnen]. Ha zo, de status van Jeruzalem moet nog onderhandeld worden… zo zit dat dus volgens Obama… 😦

In de videoboodschap hierboven maakt oud-burgemeester Rudy Giuliani van New York, gehakt van Obama’s beloften aan zijn Joodse kiezers met betrekking tot Israël. Om zijn favoriete kandidaat de Republikein Mitt Romney te steunen in de staat Florida, die in de VS algemeen beschouwd wordt als de staat waar “alles staat of valt” voor kandidaten van de nakende presidentsverkiezingen, veroordeelde Rudy Giuliani de Amerikaanse president als een “valse vriend van Israël”.

“Mitt Romney is op weg naar de Staat Israël”, vertelde Giuliani tegenover een enthousiaste menigte Republikeinen in Boca Raton, Florida en vervolgde:

“President Obama heeft geen voet meer gezet in de Staat Israël sinds hij president is geworden van de Verenigde Staten. Hij vond wel de tijd om naar Egypte te gaan. Hij vond de tijd om de hand te kussen en diep te buigen voor de koning van Saoedi Arabië. Hij had wel tijd om brieven te schrijven naar de [Iraanse] Ayatollah, waarin hij hem smeekte om met hem te onderhandelen… Maar hij had geen tijd om naar de Staat Israël te gaan”.

Guiliani bekritiseerde het idee [van Barack Obama] dat Israël moet terugkeren naar de ‘pre-1967 grenzen’, zeggende dat deze [militair] ‘onverdedigbaar’ zijn en dat Obama “de levens van de Israëliërs in gevaar brengt”, door dat idee te steunen:

“Thans, met Egypte onder de controle van de Moslim Broederschap en Syrië onder de controle van een maniak [President Bashar Al Assad] zijn ze nog veel meer onverdedigbaar [dan ze dat waren in 1967.]”

Ben-Goerion luchthaven, Israël, zaterdag 28 juli 2012. Aankomst van de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney in Israël.

3 gedachtes over “Ex-burgemeester van NY Rudy Giuliani: Barack Obama is geen vriend van Israël [video]

  1. Nou, ze leveren niet erg goed werk in ieder geval, die lobbyisten.
    Aan de andere kant, de VS spreekt wel standaard zijn veto uit over VN resoluties die tegen Israël gekant zijn, dus echt zorgen hoeft de Joodse staat zich niet te maken. Het buitenlands beleid van Obama ten opzichte van Israël verschild niet wezenlijk van dat onder zijn voorganger, G.W. Bush, jr.

    Like

  2. Zit ik hier al jaren. Gewoon wachtend, weder op een metaalregen. Net als in Sderoth. En weet je als je in levensangst zit dan denk je helder. Helder en klaar. Dan weet je maar al te goed dat zwart zwart is en wit wit. Zo naakt als de dood, zonder franjes en omhulsel. Zo ook is het vanuit deze invalshoek kristalhelder dat onze Obamaatje een egotripper is die geen enkel historisch inzicht bezit. Net een kind met eindeloze macht. Zeker geen gezonde toestand.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.