Egyptische krant bloklettert op de voorpagina: ‘Dood aan de Joden!’


Death to the Jews

Hierboven is de voorpagina te zien van de Egyptische krant Misr El Gdida van gisteren, donderdag, 26 juli 2012. Op zich lijkt daar niks mee aan de hand te zijn, want het is in het Arabisch en dat begrijpt geen kat in het Westen. Wat er in het Arabisch wordt gezegd en geschreven wordt door ons straal genegeerd. Wij noteren gewoonlijk wat Arabieren tegen ons in het Engels zeggen. Nochtans is dat heel eenvoudig om erachter te komen wat er staat. Zet er gewoon je Google vertaalmachine op en dan krijg je het volgende te zien:


Inderdaad “Death to the Jews” [Dood aan de Joden], rood omkaderd en op de voorpagina nog wel. Let wel, er staat niét ‘Dood aan Israël’, ook niet ‘Dood aan de Zionisten’ of ‘Dood aan de Israëliërs’. Nee hoor, gewoon, duidelijk, kort en bondig: “Dood aan de Joden”. Want de strijd gaat niet tegen Israël of tegen de Zionisten, maar tegen de Joden, waar ze zich maar bevinden en in het bijzonder in het Midden-Oosten. Rauw, ruig islamistisch antisemitisme uit de oude doos.

Waar het artikel over ging? Over de vermeende arrestatie door Israëlische soldaten van een imam die zat te bidden in de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Vreemd genoeg wordt de naam van de imam nergens in het artikel vermeld wat de zaak op zich al verdacht maakt. Maar zeg nou zelf, als je het volk en/of je lezers wilt aanzetten tot genocide, wat is er dan verkeerd aan om eerst te beginnen met een leugen? 😦

Terloops: Israël heeft sinds 1979 een vredesverdrag met Egypte. Bent u ook benieuwd hoe lang dat nog zal standhouden nu de Moslim Broederschap zijn adept, Mohammed Mursi, tot president van Egypte heeft gemaakt? Jep, ik ook.

Zie ook krantenartikel van heden: “Arab League: Don’t Touch Muslim Temple Mount“.


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

2 gedachtes over “Egyptische krant bloklettert op de voorpagina: ‘Dood aan de Joden!’

 1. Egypte is echt niet in staat om een oorlog te voeren tegen Israël. Ontketenen ja
  voeren niet. Dat die Arabische gangsters een pesthekel aan Joden hebben is wel duidelijk maar dat is nooit anders geweest… Alleen in 1967 tot 1973 konden ze oorlogen voeren omdat de Sovjetrussen hen hun wapentuig gaven en instrueerden.
  In 1948-1949 en in 1956 is de gevoelige Egyptische trots danig gekrenkt.In 1967 werden ze vernederend verslagen en alleen in 1973 maakten ze wat klaar met behulp van Russische high-tec Saggers,SAM’s en misleiding. Die “overwinning” die de Israëlische tankbrigades aan de westkant van het Suezkanaal bracht met het mes op de strot van een compleet leger aan de andere oever wordt tot de dag van vandaag
  uitgebreid gevierd en herdacht.

  Tegenwoordig hebben ze voornamelijk US wapens: M-60 en M-1 tanks en F-16 vliegtuigen. De Sovjetspullen liggen in reserve of zijn opgeslagen. Zonder US wapens en reserve onderdelen beweegt er weinig daar.

  Like

 2. en daar zou het “moslimszusterschap” voor niks tussen zitten? niemand gelooft dat toch zeker? allez ja een paar verloren rode schapen misschien wel ..
  maar zelfs in Dubai zijn ze er niet gerust in en terecht !

  http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=278993

  en de arabische liga steunt de palestijnse drang naar “vrijheid”(lach me kapot) en “laat ze toe” (niet steunen ze “laten toe) om UN erkenning te zoeken …

  http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=278947

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.