Dringend gezocht: Pal-Arabische partner(s) om samen met Israël vrede te brengen in het M-O


Zeg JA tegen de Vrede

http://www.sayyestopeace.org/

Vrede sluiten vereist twee oprechte gelijkwaardige en toegewijde partners. “Zeg ja aan vrede”, betekent het steunen van diegenen die aan de onderhandelingstafel willen plaatsnemen en die zich ertoe verbinden om te bouwen aan een betere toekomst voor de mensen aan beide kanten van het conflict.

Jammer genoeg, hebben de Palestijnse leiders zich doorheen de geschiedenis onwillig opgesteld of konden de Joodse staat niet accepteren – ongeacht zijn grootte – in een duurzame vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. Van de Grootmoefti van Jeruzalem die met Hitler heulde, over Yasser Arafat die zelfmoordaanslagen verheerlijkte als een aanvaardbare vorm van politiek “verzet”, tot aan Al Fatah en Hamas waarvan in hun stichtingsacte nog steeds wordt opgeroepen tot de vernietiging van Israël, hebben de Palestijnse leiders hun inspanningen geconcentreerd op het vernietigen van Israël eerder dan het vreedzaam leven te promoten naast de Joodse staat, en hebben harteloos genegeerd hoeveel schade dit doel aan hun eigen volk heeft berokkend.

Vandaag blijven vele Palestijnse leiders moordende aanslagen op Israëlische burgers onderschrijven, verheerlijken voormalige terroristen en indoctrineren hun samenleving met het idee dat de stichting van de staat Israël een zeer ernstige onrechtvaardigheid is die hen werd aangedaan en propageren dat de Joodse Staat totaal zou moeten worden geëlimineerd. Palestijnse schoolboeken zijn doordrongen met deze thema’s, worden op televisie getoond, in moskees en in de media. Palestijnse politieke cartoons bootsen regelmatig de gevaarlijke antisemitische cartoons na die ze halen uit de publicaties van de Nazi’s uit de jaren 1930 en 1940.

Israël kan geen plannen maken voor eenzijdige vrede. Daarvoor is een geloofwaardige partner vereist. Maar tot op vandaag blijft Hamas, de Palestijnse overheid in Gaza, vasthouden aan zijn missie in zijn oprichtingsakte om Joden te vermoorden en Israël van de kaart vegen, om het te vervangen door theocratie in de stijl van de Taliban. Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, heeft herhaaldelijk gezegd hij nooit Israël als een Joodse Staat zal erkennen, en zijn overheidsambtenaren negeren herhaaldelijk de 3.000 jaar oude geschiedenis van het land, en ontkennen zelfs dat de heiligste plaatsen van de Joden in Jeruzalem zijn. In december 2010, zei Abbas dat er zelfs niet voor één enkele Israëliër ruimte is in een nieuwe Palestijnse staat. Dit is geen verklaring van tolerantie en vrede.

“Ja aan de vrede” vereist dat beide partijen “ja” zeggen aan de nationale identiteit en het bestaan van de andere. Israël heeft het Palestijnse nationalisme erkend. Nu moeten de Palestijnen ook het Joodse nationalisme accepteren.

5 gedachtes over “Dringend gezocht: Pal-Arabische partner(s) om samen met Israël vrede te brengen in het M-O

 1. Jan, Jan, Jan, wat maak je het weer bont.

  In de jaren voor 300 werd het christendom niet te vuur en te zwaard verspreidt.
  Dat weet je vast wel!
  Grote delen van Europa werden niet te vuur en te zwaard verspreidt.
  Dat weet je vast wel! Bonifatius, Willebrod enzo….
  Je hebt wel een deel gelijk een deel werd wel gekerstend zoals dat heet. Karel de Grote heeft daar veel aan bij gedragen. Spanje en Portugal in de nieuwe wereld.

  En je vergeet (weet) dat de Christenen de laatste eeuwen zich van die zonde (kerstenen) hebben bekeerd.

  Er is nog maar 1 monotheïstische religie die zijn geloof te vuur en te zwaard verspreidt. Daarom worden er jaarlijks 300.000 christenen vermoord. Kijk maar eens bij Open Doors!

  Leef in het heden Jan! Het gaat om wat nu gebeurd!

  Like

 2. Dezelfde bekeringsdrang heeft het Christendom zo groot gemaakt als zij nu is. Te vuur en te zwaard werd de leer van Jezus verspreidt. De Islam heeft het niet van een vreemde. Het Jodendom is de enige monotheïstische religie die geen bekeringsdrang heeft. Daarom is ze van de drie nog immer de kleinste.

  Met een moslim kun je best in vrede leven. Alleen als die moslim een terrorist is wordt het één en ander nogal… gecompliceerd.

  Like

 3. Hoe wil men met een volk dat niet bestaat met de naam palestijnen??? in vrede leven, ja gewoon de realiteit, hoe wil je, hoe kan je met een moslim in vrede leven! kijk maar hoe zij zich gedragen, ike-ike, en de rest kan stike, ze zijn niet normaal in hun doen en laten. maar ja , hun doen en laten MOETEN geaksepteerd worden, anders ben je een racist, een moslim niet, die mag zeggen en hun mening over het joodse en christelijke als dhimmis, kafier, ongelovigen, dat mag van de moslims, het is nu wettelijk hier in west europa.Nu is het begin van het einde van west europa, de Rise of the World-Khalifaat, is al een hele tijd(tig) decenia aan de gang, ga maar door slapen west europa, horen-zien-zwijgen handelingen.

  Like

 4. Hoe wil jij met een moslim in vrede leven? Zijn geloof gebied hem om alle niet-gelovige moslims desnoods met zwaard te bekeren. In het huis van de umah binnen te loodsen. Wil je dat hij zijn geboden niet naleefd? Dat hij je met zijn takiya taktiek niet beliegd? Het is zijn geloof. Een probleem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.