Israël overweegt militaire interventie als Syrië valt om bewapening van Hezbollah te beletten [Xander]

Als straks het regime van Bashar Al Assad valt in Syrië, wil Israël voorkomen dat Nasrallah’s terreurgroep Hezbollah in het ontstane vacuüm Syrische raketten, andere zware wapens en chemische bommen kan buitmaken. Op de affiche hierboven wordt door 72 jonge ondeugende Syrische maagden hun martelaar-in-spe Hassan Nasrallah meegedragen.

Israël overweegt militaire interventie in Syrië

door Xander [http://xandernieuws.punt.nl]

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft vanavond op TV verklaard dat hij het leger de opdracht heeft gegeven voorbereidingen te treffen voor een mogelijke militaire interventie in Syrië. Het doel is te voorkomen dat de raketten en chemische wapens van het regime Assad in handen vallen islamitische terreurgroeperingen zoals Hezbollah in Libanon.

Volgens Barak volgt Israël de ontwikkelingen in Syrië op de voet. De Joodse staat is bang dat de geavanceerde wapens van Assad, zoals luchtafweerraketten, zware grond-grond raketten en chemische wapens bij Hezbollah in Libanon terecht komen. ‘Het moment waarop het regime begint te vallen zullen we de situatie goed in de gaten houden en contact houden met andere instellingen,’ aldus Barak.

Tijdens de Tweede Libanonoorlog vuurde Hezbollah, dat enorme hoeveelheden wapens uit Syrië en Iran ontving, duizenden korte-afstandsraketten op Israël af. Een handjevol middellange afstandsraketten wisten toen al centraal Israël te bereiken.

Golanhoogte
Afgelopen donderdag inspecteerde Barak de Israëlische troepen op de strategische Golanhoogte, het grensgebied dat Israël op Syrië veroverde tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967. De troepen houden rekening met een toevlucht van Syriërs die de chaos in eigen land willen ontvluchten en zullen proberen de grens met Israël over te steken.

Hezbollah blaast oude tactiek nieuw leven in
In Israël wordt de zelfmoordaanslag op 18 juli op de Israëlische bus in Bulgarije gezien als het werk van het door Iran aangestuurde Hezbollah. Dat betekent dat de islamitische terreurbeweging na 17 jaar weer terug lijkt te vallen op het internationaal aanvallen van Joden en Israëliërs. In de vroege jaren ’90 pleegde Hezbollah bomaanslagen op de Israëlische ambassade en het Joodse centrum in Buenos Aires (Argentinië), waarbij respectievelijk 29 en 85 mensen om het leven kwamen.

De As van het Kwaad op een rijtje, van L. naar R.: President Ahmadinejad van Iran, president Bashar Al Assad van Syrië en Hassan Nasrallah, de sjiitische bendeleider van de Syrisch/Libanese terreurgroep Hezbollah.