Mini-ruimteschip vliegt van Israël naar de maan [Israel Today.nl]


Mini-ruimteschip vliegt van Israël naar de maan

door Israel Today.nl [http://israeltoday.nl]

Israëlische wetenschappers en studenten hebben een kleine ruimtesonde ontwikkeld, dat over een paar jaar onbemand op de rug van een communicatiesatelliet naar de maan zal vliegen en daar landen. Het team heeft het model dinsdag voor de eerste keer gepresenteerd bij het Wetenschap en Technologie-subcomite voor Ruimtevaart in de Knesset.

In totaal werken 150 volwassenen en tieners aan het project, dat jongeren wil motiveren om iets te leren over ruimtevaart en de ruimte en hier ook iets mee te doen in hun beroep. Yariv Bash, Kfir Damari en Yehonatan Weintraub zijn de drie jonge ingenieurs, die in 2010 het project begonnen als non-profit organisatie.

Tientallen vrijwilligers werken er hard aan om Israël, na de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, tot de derde natie te maken die een ruimtevaartuig op de maan heeft laten landen. Het ruimtevaartuig zal ongeveer 90 kg wegen en 80 cm hoog en breed zijn.

De tieners hebben niet alleen geholpen bij de planning van het ruimteschip, maar ook de beste plaats van de landing bepaald, en een internetsite ontworpen (www.spaceil.com,) waar je de status van het project kunt zien.

In totaal hebben al 14 000 Israëlische tieners deelgenomen aan activiteiten die verband houden met de ruimtevaart van de ‘Space IL’ onderneming.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

3 gedachtes over “Mini-ruimteschip vliegt van Israël naar de maan [Israel Today.nl]

    1. Het is algemeen bekend dat von Braun , Armstrong en Gagarin hun Joodse roots angstvallig geheim hielden om zo ongezien de bezetting van de Maan voor te bereiden. In een wereld waar men nu strijdt over de landgebieden van de Noordpool valt het me eigenlijk tegen dat Israël Mars nog niet heeft gekoloniseerd.

      Like

Reacties zijn gesloten.