Gaza Unplugged afl.110: Ramadan 2012, eerst hongeren dan uitgebreid schransen [in beeld]

Hoezo honger?

Ramadan in Gaza juli/augustus 2012

Ha ja, tijdens de maand van de Ramadan vasten de moslims en dus ook in Gaza. Hongerlijders die nog eens extra vrijwillig hongerlijden. Het eerste om politieke redenen en het tweede om religieuze redenen of zijn dat voor moslims gewoonweg synoniemen van elkaar? Grapje. In Gaza lijdt niemand honger. Is ook nooit het geval geweest. Zelfs niet tijdens het verdedigingsoffensief van winter 2008-09.

De enige periode dat er af en toe echte schaarste was en de Arabieren in de Gaza hongerden, was tussen 1948 en 1967 toen Gaza bezet werd door Egypte. Maar dat is iedereen al lang weer vergeten. Er was tenslotte geen Jood bij betrokken en dan is het geen nieuws. Arabieren die Arabieren uithongeren of vermoorden interesseert toch niemand? Zie maar naar Syrië.

Deze fotoreeks dateert van verleden week, aan het begin van de Ramadanmaand juli 2012 en werd getrokken op de gekende Al Zawiya markt in Gaza. Bronnen… nee niet The Jerusalem Post maar de Gazaanse website van Pal Times.net.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.