Met dit bikinimeisje op het strand van Tel Aviv valt niet te sollen [Jill Reilly]

Vanaf morgen zondag 22 juli zou het gaan zomeren in België met de volgende dagen gemiddelde temperaturen van 25 graden en meer. In Tel Aviv wordt dat zelfs 31 graden en meer. Tijd voor een wat ‘aangepast’ artikel me dunkt. Deze foto van een Israëlische vrouwelijke soldaat die op het strand van Tel Aviv werd getrokken is sinds afgelopen vrijdag (13.07.12) een echt internetfenomeen geworden. Ze is overal terug te vinden op het internet. Deze foto prijkt zelfs op de website van de Daily Mail, de meest gelezen nieuwswebsite van de wereld. Hopelijk volgt nu ook Joods Actueel Magazine in zijn volgende zomernummer met wat leuke plaatjes van vrouwelijke IDF-soldaten. Blijkbaar hebben wel meer mensen last van de warmte, vooral mannen dan. 😉

Do NOT steal this woman’s bikini

door Jill Reilly [http://www.dailymail.co.uk]

Vol zelfvertrouwen staande op het strand, met een geweer achteloos over haar schouder hangend, zal u wel tweemaal nadenken om het zandkasteel van deze vrouw omver te schoppen. Het bikinimeisje blijkt een hoog opgeleide soldaat te zijn van de Israeli Defense Forces [IDF]. Sinds de verrassende foto, getrokken in Tel Aviv, op het internet werd gepost, zijn overal de discussies losgebarsten van gebruikers die geschokt reageren bij het zicht van zulk vijandig wapen op een zonnig strand.

Sommige internetgebruikers stonden perplex waarom de vrouw op de foto op het strand was met een geweer, dat zo te zien zonder magazijn niet geladen was, maar haar uniform niet droeg. Maar andere gebruikers wezen er snel op dat er ook praktische redenen konden geweest zijn voor de soldaat om het wapen mee naar het strand te nemen. In het kader van Israëlische militaire voorschriften, wanneer soldaten hun wapen van de militaire basis mee naar huis nemen, moeten zij dat de hele tijd dicht bij zich houden. De straffen voor het verlies of verkeerd plaatsen van een wapen kan zelfs gevangenisstraf opleveren in een militaire gevangenis.

De foto, die nu bekeken werd door honderdduizenden internetgebruikers, schijnt oorspronkelijk op Facebook te zijn verschenen onder de titel ‘Alleen in Israël’ en zich dan zo verder over het internet te hebben verspreid, met inbegrip van de sociale nieuwssite Reddit.

Eén gebruiker schreef op de website: “Een verklaring voor deze foto (Ik diende in IDF): het meisje ging waarschijnlijk recht naar het strand, vanuit haar basis waar zij diende in een gewapende eenheid waar ze een wapen moest dragen (niet noodzakelijk in een gevechtseenheid), en om het papierwerk te vermijden en de benodigde toelating om het wapen achter te laten in het wapenarsenaal. “Buiten de basis moeten wij of onze wapens achter slot en grendel houden of anders bij zich dragen. U kunt duidelijk zien waarvoor ze heeft gekozen.”

Een andere gebruiker schreef: “De foto werd genomen op het strand van Tel Aviv en het is alledaags gezicht tijdens de zomer”. De militaire dienstplicht in Israël bepaalt dat bijna de hele vrouwelijke bevolking twee jaar in het leger doorbrengt vanaf ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt (voor mannen is dat zelfs 3 jaar).

De vrouwen maken bijna één derde van de strijdkrachten uit en 50 procent van zijn officieren, waardoor het Israëlische Leger aan de spits zijn in de wereld wat betreft de gelijkheid van mannen en vrouwen. Het is overigens niet de eerste keer dat vrouwen van het IDF in hun bikinis op het strand zijn gefotografeerd.

Om het toerisme in 2007 te bevorderen, steunde het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken een public relationscampagne vanuit zijn consulaat in New York door voormalige militairen in minimale kledij te tonen op zijn zonnige stranden. “Wij willen dat de mensen over de wereld door onze bril kijken”, vertelde Aviv Shiron, de Afgevaardigd Directeur-generaal voor Media en Openbare Zaken op het Israëlische Ministerie van BuZa.

“Het beeld van Israël is niet alleen mannen, al dan niet gewapend en in uniform, of orthodoxe Joden in het zwart gekleed… er zijn hier ook mooie vrouwen”, voegde Shiron eraan toe.

In hetzelfde jaar bracht het magazine Maxim in zijn julinummer plaatjes van vrouwelijke ex-soldaten in bikinis onder de titel ‘Vrouwen van de Israel Defense Forces’: Video: Israel Maximizes Sex in the IDF

2 gedachtes over “Met dit bikinimeisje op het strand van Tel Aviv valt niet te sollen [Jill Reilly]

  1. Ik denk dat Gadaffi en Berlusconi dit prachtig hadden gevonden; mooie dames met geweren in bikini op ’t strand. Lijkt bijna een Bond-film! Moet toch maar eens naar Israël op vakantie… 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.