Volgens de sport website van de Britse omroep BBC heeft Israël niet eens een hoofdstad. Eh?


Met de Olympische Spelen in aantocht bereiden alle omroepen en kranten zich voor om de internationale sportspelen goed te verslaan. Hierbij presenteren ze ook zogenaamde ‘key facts’ over elk land. Gewoon algemene zaken zoals landsnaam, hoofdstad, bevolkings, oppervlakte enz. Dat doet uiteraard ook de BBC Sport website.

Zo is bijvoorbeeld Djibouti’s top medaille sport atletiek, zijn bevolking staat op 879.100 en de hoofdstad is Djibouti. Voor het geval u het niet meer wist, Iraniërs zijn dan weer goed in worstelen, hun hoofdstad is Teheran en er leven meer dan 75 miljoen mensen.

Voor het geval dat u geïnteresseerd in de basisfeiten omtrent Israël en Palestina werd er wel een en ander gemanipuleerd. Sport los van politiek. Jamehoela! Want wat blijkt? Israël heeft niet eens een hoofdstad. En Palestina? Die wel natuurlijk, dat is Oost-Jeruzalem. He he. Leuk dat er nog zoiets bestaat als de “neutrale pers”, maar helaas niét in Groot-Brittannië… 😦


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

7 gedachtes over “Volgens de sport website van de Britse omroep BBC heeft Israël niet eens een hoofdstad. Eh?

 1. En niet alleen de Engelsen geven blijk van minachting tegenover de Joodse gemeenschap, Jacques Rogge meet ook met twee maten. Tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010 werd door hem wel een minuut stilte ingelast ter nagedachtenis van de Georgiër Luger die tijdens de training verongelukt was, maar hij vertikt het nog steeds, ondanks meerdere malen daarom verzocht te zijn, de 12 Israëlische sporters die in 1972 in München tijdens de Olympische Spelen aldaar vermoord zijn te herdenken. Ik verdenk Rogge er dan ook van niet sympathiek tegenover Israël te staan want als er een groep mensen herdacht zouden mogen worden dan waren dat toch wel deze sportslieden.
  Conclusie: Rogge moet maar opkrassen, hij is zijn functie niet waardig.

  Like

 2. De Engelsen hebben niets geleerd van defouten die ze ten opzichte van de Joden in en na de tweede oorlog hebben gemaakt.
  Ook nu weer geven ze blijk van grote minachting tegen over de Joodse gemeenschap en Israël.

  Like

 3. Brabosh, je hebt het begrepen, of zoals onze politici het zo mooi kunnen verwoorden…..,
  aanpassen of oprotten!

  Over Jeruzalem v.h. noorden gesproken, Amsterdam claimt die titel ook!

  Met andere woorden….Jeruzalem behoort aan ons allen, behalve aan de oorspronkelijke eigenaren, de Joden.

  Like

 4. Je vergeet nog Antwerpen te vermelden. Volgens sommige (Joden) is dat nog altijd “Het Jeruzalem van het Noorden”, maar dat durft tegenwoordig niemand meer hardop zeggen omdat het gewoon te belachelijk is voor woorden. Wie dat wel durft is vermoedelijk gevallen over één of andere Stolperstein. En geef toe, wie als Jood in de Belgische nationale of locale Vlaamse politiek een mandaat opneemt, is niet helemaal kosjer op de graat. 😉

  Antwerpen ontstond vermoedelijk als een kleine nederzetting aan de oever van de Schelde ergens in de 7de eeuw na Chr. Veel meer dan wat houten barakken met een aarden omwalling was het niet. Pas een paar eeuwen later begon de ontwikkeling van de stad met als hoogtepunt de Gouden 16de eeuw. Dat was ‘maar’ een paar duizend jaar na de eerste Gouden Eeuw van het enige echte Joodse Jeruzalem.

  In diezelfde periode van het ontstaan van A. verscheen ook de profeet Mohammed op het toneel in Arabistan en stichtte er de Islam. Waarschijnlijk omwille van beider synchrone ontstaansgeschiedenis is het zo gegroeid dat Antwerpen thans hartstochtelijk de Islam omarmt. Eind goed al goed.

  Ik pas me aan, zij het wat met tegenzin, omdat volgens Darwin alleen diegenen overleven die zich aanpassen aan de veranderende leefomstandigheden. En dat heeft helemaal niets te maken met kracht, macht of… intelligentie te maken. Vraag dat maar aan André Gantman, Michael Freilich en Dianne Keyser, die weten er alles van. Die zwemmen als vissen rond in het brakke politieke vaarwater van Antwerpen. De Antwerpse burchtgrachten zijn hun isotoop. Waar ik mijn neus voor ophaal, ademen zij met volle teugen de stank van politiek bruin Antwerpen in.

  Maar wie ben ik om daar kritiek op te geven. Patrick Dewael heeft het geprobeerd en werd door Gantman meteen afgemaakt als ‘uitbuiter van de holocaust’. Jeps, de ene nazaat van een slachtoffer van de Holocaust is de andere niet. Daarom moet Dewael zijn bek houden, vindt André die tegenwoordig liever met Karim Van Overmeiren en Jurgen Ceder (auteurs van het racistische 70-puntenplan) rond de tafel zit in dezelfde N-VA partij, dan met uitbuiter gruwel P. Dewael. Dan ben ik met Freilich’s banvloek er al bij al nog goed van afgekomen.

  Intussen heb ik mijn tapijtje voor alle zekerheid toch maar naar Mekka gericht. Je weet maar nooit waar het goed voor is 🙂

  Like

 5. Nog even ter informatie. Jerusalem was de hoofdstad van het Joodse koninkrijk vóór er een Mekka, Rome, Londen, Parijs, Brussel of Verenigde Staten waren!

  Like

 6. Israel heeft inmiddels opééns tóch een hoofdstad en het is JERUZALEM. Het “foutje” is inmiddels (na enorme druk) rechtgezet door de ‘neutrale Britse BBC!

  Je hoort ze denken! “Jammer, het was het proberen waard, maar morgen is een nieuwe dag, waarin wij wéér een nieuwe leugen kunnen legaliseren”.

  De eens zo waardige BBC is diep gezonken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.