Zes mensen gedood tijdens bomaanslag op Israëlische touringbus in Bulgarije


Bomaanslag op Israëlische bus in Bulgarije

Tijdens een explosie op een bus die Israëlische toeristen vervoerde op de luchthaven van Burgas in Bulgarije gisteren woensdag 16u45 locale tijd, werden zeven mensen gedood waarvan vijf Israëliërs. Volgens de Bulgaarse televisie zouden de twee andere doden een Bulgaarse reisgids en een buschauffeur zijn.

Gisteren werd nog gesproken over totaal zes doden maar deze donderdagochtend is een andere Israëliër aan zijn verwondingen overleden. Naast de doden vielen ook nog eens dertigtal gewonden waarvan vier nog in kritieke toestand verkeren.

Op dit ogenblik is het nog niet zeker wat er precies gebeurd is. Vaststaat dat het om een bomaanslag ging. Sommige bronnen beweren dat een zelfmoordterrorist de bus instapte net voor die zou vertrekken en zichzelf tot ontploffing bracht. Andere berichten spreken over een bom die in de bagageruimte explodeerde.

De Israëlische toeristen die waren ingescheept op de Israëlische luchthaven van Ben Goerion landden om 16u45 locale tijd op de Bulgaarse luchthaven van Burgas. Het vliegtuig was gecharterd door het reisbedrijf Kavei Hufsha en er waren naar verluidt 165 passagiers op de vlucht. De bestemming is erg populair onder Israëlische jongeren en de meeste slachtoffers zijn naar verluidt jongeren.

Nadat de Israëlische toeristen voorbij de paspoortcontrole kwamen zouden ze met vier bussen naar hotels in de stad worden vervoerd. De bus die werd getroffen door de bomaanslag was de tweede van vier bussen die op het punt stond om te vertrekken. Nadat de bom explodeerde brandde de bus volledig uit. De explosie beschadigde ook twee van de andere bussen.

De door Iran gesponsorde terreurgroep Hezbollah wordt ervan verdacht achter de aanslag te zitten. Gisteren was het ook precies achttien jaar geleden dat een bomaanslag werd gepleegd op een Joodse organisatie in Buenos Aires, in Argentinië, waarbij 85 mensen werden gedood. Of de ene aanslag verband houdt met de andere wordt nog onderzocht. Het is dus voorlopig nog afwachten wat het onderzoek zal opleveren om te achterhalen hoe een en ander precies is gebeurd.

11 gedachtes over “Zes mensen gedood tijdens bomaanslag op Israëlische touringbus in Bulgarije

 1. Denk jij dat Iran de mensen die hun wetenschappers hebben omgebracht zal belonen, Katrien?

  Like

 2. Dat wil Iran ook… maar de Mossad gaat dikwijls niet achter mensen aan om ze “te berechten”.

  Like

 3. Wat het ook waren, ze zijn dood, en Iran gaf Israël de schuld van hun dood zoals Israël nu Iran de schuld geeft van de dood van deze toeristen. Maakt het veel uit?

  Like

 4. Ik leef met ze mee, maar ik weet ook dat dit niet genoeg is.
  Enige tijd geleden ontmoette ik Israel”s op vakantie, en wat ik daar hoorde over het thuisland , in wat voor angst ze daar leven, onvoorstelbaar hier, maar ook met de vraag smekend of het nooit ophield deze hetze met bommen en valse beschuldigingen.
  Ik kon alleen zeggen er zijn mensen buiten Israel die van jullie houden en achter jullie staan en voor jullie bidden.
  Maar dat is niet genoeg denk ik we moeten niet achter ze staan maar voor en rondom de Israel”s , en laten zien en merken dat we niet opzij gaan voor mensen die verkeerd willen.
  Dus laten we niet alleen Iran of wie dan ook veroordelen maar ook ons eigen regeringen die met angst in hun broek rondstappen om een veroordeling uit te moeten spreken over deze of in het verleden of toekomstige aanslagen op ISRAEL

  SHALOM
  Ron

  Like

 5. Wetenschappers? Het waren simpele jongens die technologie inkochten, geen wetenschappers.

  Like

 6. het wordt met de dag erger en erger en behalve een paar afkeuringen (omdat ze niet anders kunnen?) blijft het zoals gewoonlijk weer doodstil. of het stil gaat blijven als Israel de verantwoordelijken gaat aanpakken durf ik te betwijfelen.

  Like

 7. Dit zal wel verband hebben met de aanslagen op Iraanse wetenschappers, waar Iran wraak voor hebben gezworen… waarom het dan geen Israëlische wetenschappers maar willekeurige burgers zijn die het moeten geleden ontgaat mij… het lijkt erop dat Israëli’s wereldwijd hun leven niet meer zeker zijn.

  Like

 8. Wat een verschrikking! Dit is nu al de zoveelste aanslag op Israeli’s binnen een aantal maanden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.