Hongerstakende Palestijnse terrorist voetballer vrij gelaten wegens gebrek aan bewijs

Mooi plaatje van Mahmoud Sarsak, een populaire terrorist voetballer die ‘onschuldig’ in een Israëlische gevangenis zat op verdenking van banden met terrorisme, en die onlangs werd vrij gelaten. Zijn vermeende ‘onschuldigheid’ smolt als sneeuw onder de zon van zodra hij eens op vrije voeten toekwam in Hamastan. Het plaatje draagt trouwens het stempel van ‘http://www.saraya.ps‘, dat is namelijk de website van de Al Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad.

Mahmoud Sarsak goes free

Ah ja, je zou haast medelijden krijgen met al die arme ‘onschuldige’ Palestijnen die uit veiligheidsoverwegingen worden vastgehouden in Israëlische gevangenissen in afwachting van verder onderzoek, bewijsmateriaal en proces, en die [wellicht uit verveling] in hongerstaking gingen om hun vrijlating te bekomen. Een mooi voorbeeld van zo’n door en door ‘onschuldige’ Palestijn is de in Hamastan erg populaire terrorist voetballer Mahmoud Sarsak die onlangs vrijkwam.

Een ingekort bericht van Associated Press (AP) over de thuiskomst van de heldhaftige Sarsak in Gaza City:

Dozijnen moslimmilitanten losten geweerschoten in de lucht afgelopen dinsdag [10 juli] uit vreugde voor de thuiskomst van een lid van het Palestijnse nationale voetbalteam die door Israël werd vrijgelaten na drie jaar opsluiting zonder formele beschuldiging. De voetballer, de 25-jarige Mahmoud Sarsak, hield 90 dagen lang een hongerstaking vol om zijn vrijlating af te dwingen en kreeg hiervoor wereldwijde steun van internationale sport verenigingen. Israël beschuldigde Sarsak van actief te zijn in de gewelddadige terreurgroep Islamitische Jihad, een beschuldiging die Sarsak hardnekkig bleef ontkennen voor de tijd dat hij in de gevangenis vastzat.

Sarsak werd aan de Gazaanse grens met Israël in juli 2009 gearresteerd en opgesloten. De Israëlische inlichtingendienst Shin Beth zegt dat Sarsak een bom plaatste waarbij een Israëlische soldaat werd gewond toen het ding tot ontploffing kwam. In afwachting van hard bewijsmateriaal werd de man zonder proces vastgehouden. In maart j.l. begon de terrorist voetballer een hongerstaking.

Naarmate de toestand van de hongerende Sarsak verslechterde, nam de internationale druk toe om de man vrij te laten. De president van de FIFA verzocht de Israëlische voetbalfederatie om dringend tussenbeide te komen bij de Israëlische regering in het belang van de terrorist speler. FIFPro, een internationale organisatie van beroepsspelers, eiste zijn vrijlating. Eric Cantona, de voormalige voetbalster van Manchester United, de Britse cineast Ken Loach en vele anderen tekenden een petitie voor de vrijlating van de Palestijnse terrorist voetballer Mahmoud Sarsak.

Associated Press (AP) vervolgt verder over de thuiskomst van Sarsak:

Wat er ook allemaal van aan mag zijn, belangrijke hoge pieten van de Islamitische Jihadgroep waren aanwezig tijdens een welkomstceremonie (plaatje onderaan) afgelopen dinsdag in Gaza City. Eén van de leiders van de terreurgroep, Nafez Azzam, prees de voetballer als “één van onze nobelste leden”.

Eerder op dinsdag toen Sarsak zijn ouderlijk huis bezocht in het vluchtelingenkamp van Rafah, werd hij opgewacht door dozijnen gewapende militanten in jeeps en op motorfietsen, die met hun geweren kogels in de lucht afvuurden. Vrouwen zwaaiden vanuit nabijgelegen huizen, die voor de gelegenheid waren verfraaid met reusachtige met foto’s van de terrorist speler, met spandoeken met daarop de gekende zwarte vlag van de Islamitische Jihad.

Terloops, werd het nieuws van de vrijlating van Sarsak in de meeste Pal-Arabische media vrij koeltjes onthaald, maar op de website van Palestine Today, die verbonden is met de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad, werd zijn verhaal en vrijlating breed uitgesmeerd evenals in hun blad Saraya, periodiek van van de Jihadgroep met niet minder dan vier artikels in elke periodiek van de Islamitische Jihad. Welnu, waarom zou de Islamitische Jihad zoveel meer gelukkiger zijn met de vrijlating van Sarsak dan pakweg Hamas?

Hieronder een plaatje hoe de Al Quds Brigades de thuiskomst vierden van hun populaire terrorist voetballer Mahmoud Sarsak, plaatje dat te vinden is in de sectie getiteld “Jihadist graphics“. Inderdaad, deze voetballer had helemaal niks te maken met het terrorisme en van de Al Quds Brigadisten had hij nog nooit gehoord. Ik zelf had er ook nog nooit van gehoord, ondanks het feit dat ik al 55 artikelen over deze terreurgroep heb geschreven voor deze blog, ’t zal wel aan mij liggen… 😦


Bronnen: “The Soccer Player” door Aussie Dave [bron] en Elder of Ziyon [bron]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.