Opmerkelijk: Israël in Jordanië om gewonde Syrische vluchtelingen en kinderen te helpen

Vluchtelingenkamp in Jordanië, 12 juli 2012. Syrische vluchtelingen, gemaskerd om niet herkend te worden door de Syrische troepen van president Bashar Al Assad, schuiven geduldig in rijen aan in de hulpcentra in Jordanië

Een opmerkelijk bericht uit The Jeruzalem Post van 12.07:

Israëlische ambtenaren zijn aan het werk in Jordanië om er Syrische vluchtelingen bij te staan, onthulde viceminister Ayoob Kara op donderdag. Sprekend op een conferentie in Jeruzalem, zei Kara dat hij ‘vertegenwoordigers’ in Jordanië had die inspanningen leverden om kinderen en zuigelingen bij te staan die gewond werden in de nog steeds aan de gang zijnde opstand in Syrië die door de militairen van Assad hardhandig wordt neergeslagen.

Kara, een Druus en lid van de Likoedpartij (van premier Netanjahoe) vertelde dat één van zijn mensen die naar Jordanië is gezonden, zijn bureauchef is die naast de vertegenwoordigers van Israëlische humanitaire organisaties werkt. “Zij zijn in Jordanië om mensen te trachten helpen die in Syrië zijn gewond”, vertelde hij tegenover de Jerusalem Post, bevestigend dat het hier wel degelijk Israëlische burgers gaat.

“Zij zijn daar als deel van de internationale hulp [aan Syrië] en niet in het kader van het regime of de overheid,“ zei hij, er met klem aan toevoegend dat de focus nu ligt om medicijnen ter plaatse te krijgen en geneeskundige zorgen toe te dienen aan de kinderen en zuigelingen die in Syrië zijn gewond.

“Kom zeg, dat is pure Israëlische propaganda. Smerige Hasbaristen!” hoor ik de Israëlbashers al achter mijn rug uitkrijsen. Van de andere kant zal Syrisch President Bashar Al Assad zijn theorie bevestigd zien dat Israël wel degelijk samenzweert met het rebellenleger tegen zijn regime  door gewonde Syrische kinderen te helpen die zijn soldaten zonet hebben afgeschoten maar het werk slecht ‘afgemaakt’ hadden, vermits ze het overleefd hebben. En zo heeft iedereen zijn ‘neutrale’ opinie weer aan de man gebracht en is alleman in peis en wel tevree.

Maar wanneer u echt wilt weten hoe misdadig Israël wel omgaat met Syrische gevangen onderdanen, het Apartheidsregime van Israël op heterdaad betrappen met de ‘smoking gun‘ als het ware nog in de handen, dan moet u beslist het volgende plaatje van een behaarde Syriër maar eens goed bekijken, opgesloten in de kerkers van Israël en dat nog wel in de blakende zon:

Israël, donderdag 12 juli 2012. Een Syrische bruine beer eet van een blok ijs gevuld met bevroren fruit, groenten en vis om een beetje af te koelen in de hitte in het Safaripark van Ramat Gan nabij Tel Aviv. De temperaturen zijn gisteren in Tel Aviv opgelopen tot maar liefst 34° celsius in de schaduw [foto: AP/Ariel Schalit – bron]


Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.