Ziekelijk: Hamas organiseert zomerkampen Gaza – kinderspelletjes ‘Lopen over messen en nagels’

Hoe diep kan je nog zinken…. Niets leukers in de zomerkampen van Gaza dit jaar als lopen over messen en nagels. Thema van dit jaar: “Het lijden van de Palestijnse gevangenen” [in Israëlische gevangenissen]. De supervisie van deze kampen wordt gevoerd door Hamas. [foto’s boven en onder: EPA]

Gaza presents: ‘Prisoners’ summer camp’

door Elior Levy [Ynet]

Zomerpret voor de kinderen van Gaza: Smalle gangen, ondervragingsruimten in het zwart geschilderd, isolatiecellen en mannequinpoppen de boeien omdoen, maken allemaal deel uit van een nieuw zomerkamp dat wordt geleid door Hamas in de Gazastrook.

De Islamistische terreurorganisatie Hamas die sinds januari 2006 de Gaza bestuurt, organiseert dit jaar zomerkampen voor kinderen in alle steden en vluchtelingenkampen over de hele Gazastrook. Dit jaar kwamen de organisatoren met een origineel thema op de proppen: “Het lijden van de Palestijnse gevangenen”, waarbij kinderen uit de eerste hand het dagelijks leven kunnen ervaren van gevangenen die in Israël worden vastgehouden.

Kaart van Palestina, onderaan rechts: logo van de UNRWA

Hytham Al-Madhun, één van de kampgidsen, verklaarde dat de namaak gevangenis die in het kamp staat opgesteld verdeeld is in zes ruimten, die telkens de opsluitingscondities voor Palestijnen simuleren. De eerste ruimte is een ondervragingscel, waar de gevangenen het eerst binnengaan wanneer zij naar de gevangenis worden gebracht. “In deze ruimte,” zo beschrijft Madhun aan de kinderen, “worden ‘de gevangenen’ door hun Israëlische ondervragers zwaar op de proef gesteld onder bedreigingen en hun weigering om de feiten die hun ten laste worden gelegd toe te geven”.

Eén van de voornaamste locale ‘helden’ van het kamp is Ibrahim Hamed, die de leider was van de militaire vleugel van Hamas in Ramallah en verantwoordelijk is voor de moord op dozijnen Israëliërs. De gidsen vertellen de kinderen opschepperig hoe Hamed, die onlangs werd veroordeeld tot 54 keer levenslange opsluiting, voortdurend heeft geweigerd om zijn ondervragers om het even welke informatie te verstrekken, met inbegrip van zijn geboortenaam.

In de volgende ruimte krijgen de kinderen te zien hoe de cel van een gevangene eruitziet en de gidsen waarschuwen hen voor Israëlische agenten die zich als gevangenen voordoen, om de Palestijnse gevangenen aan het praten te brengen en hun misdaden te laten bekennen. Andere ruimten omvatten een isolatiecel, een martelkamer, een ruimte die een gevangenishospitaal moet voorstellen en zelfs een kleine binnenplaats van een gevangenis waar gevangenen worden gelucht.

Ahmad Rantisi, één van de organisatoren van het de zomerkamp, zei dat het doel is om kinderen de mogelijkheid te geven op tastbare wijze het lijden van Palestijnse gevangenen te ervaren en hun geloof te versterken in de bescherming van het Palestijnse land en de hoge prijs die daarvoor moet worden betaald.

Een van de kampdeelnemers, Abed al-Aziz, vertelde over wat hij had geleerd, zeggende “wij werden onderwezen over de Palestijnse gevangenen die ontzaglijk afzien voor het Palestijnse volk en dat de bezettingstroepen hen beroven van hun elementaire mensenrechten die zij verdienen”.

Naast de namaak gevangenis, nemen de kinderen deel aan verschillende activiteiten, waaronder een militaire opleiding, religieuze studies en het lopen over planken met roestige spijkers en messenbladen.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Is dit gestoord, of is dit gestoord?”

3 gedachtes over “Ziekelijk: Hamas organiseert zomerkampen Gaza – kinderspelletjes ‘Lopen over messen en nagels’

  1. Ja dat klopt wat je zegt. Omdat de UNRWA in het verleden traditioneel de zomerkampen organiseert in Gaza ging ik er automatisch vanuit dat het dit jaar ook het geval was. Dat de UNRWA de zomerkampen voor dit jaar heeft afgelast weet ik pas sinds deze ochtend toen ik het volgende artikel plaatste:

   De UNRWA, de onovertroffen gezegende vluchtelingenmachine van de Verenigde Naties [Yoaz Hendel]
   https://brabosh.com/2012/07/13/pqpct-j4j/

   Ik heb het in elk geval wat dit artikel betreft meteen aangepast.

   Like

Reacties zijn gesloten.