Parlementslid trekt revolver tegenover opponent in politiek debat op Jordaanse televisie [video]


Dat ze in het Midden-Oosten nog niet veel kaas hebben gegeten van democratie en het voeren van een publiek debat met woord en wederwoord voor velen dikwijls synoniem zijn voor verbaal gekrakeel dat regelmatig uitdraait op intimidatie en fysiek geweld, heb ik hier al meermaals aangetoond. [Zie hier op Al Jazeera en hier ook nog eens 3 video’s op een rij]. Om de haverklap gaan opponenten live op televisie met elkaar op de vuist tot groot jolijt van Jan Publiek. Alle begin is moeilijk. Ze mogen dan wel in maatpak verschijnen op de televisie maar onderhuids zijn het nog steeds de Arabische koppensnellers van weleer. Onder de kreet Allahu Akhbar slaan opponenten met bloeddoorlopen ogen elkaar de schedel in.

Maar wat zich hier onlangs in een politiek debat op de Jordaanse televisie afspeelde [http://www.jortoday.net/], slaat toch wel echt alles. Tijdens een politiek debat tussen het Jordaanse parlementslid Mohammed Shawabka (rechts op de beelden) en een politieke activist genaamd Mansour Sayf al-Din Murad (links), een voormalig parlementslid die openlijk het regime steunt in Syrië, liep het helemaal uit de hand. Murad is de enige Jordaanse politicus die een ontmoeting had met de Syrische president Bashar Al Assad, sinds het uitbreken van de revolutie en hij heeft sindsdien meerdere delegaties geleid naar Damascus.

De spanning in de studio tussen de twee politieke rivalen liep snel hoog op. Shwawabka uitte kritiek op Murad en beschuldigde hem van “een agent van Syrië” te zijn en het verspreiden van laster en leugens jegens Jordanië. In antwoord beschuldigde Murad zijn opponent Shawabka dat hij “een agent van de Israëlische Mossad” was en de kiezersstemmen met geld had gekocht. Shawabka raakte door het dolle heen, trok zijn schoen uit en gooide die naar Murad en trok dan meteen een revolver en stormde naar Murad toe. Vervolgens ontstond er in de studio een worsteling terwijl de TV moderator de twee trachtte uit elkaar te halen. Hilarische situaties spelen zich af…. zie hieronder de videobeelden.

2 gedachtes over “Parlementslid trekt revolver tegenover opponent in politiek debat op Jordaanse televisie [video]

  1. Politieke sartire of een verschil van mening tussen twee Arabische broeders die een vredelievende oplossing zoeken? Met zulke ‘broeders heb je geen vijanden nodig.

    Wat een primitief zootje!

    Like

  2. Heetgebakerd en moorddadig. Wie zei ook alweer iets over de zonen van Ishmaël? Iets met een koppige ezel die alle kanten op schopt…

    De wijze waarop ze elkaar behandelen spreekt geen humanistische boekdelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.