Kerken en westerse landen ondersteunen anti-Israëlische organisaties [Michael Selutin]

Kirchen und westliche Länder unterstützen antiisraelische Organisationen

door Michael Selutin [http://tinyurl.com/]
vert. E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

De NGO Monitor, een organisatie die niet-regeringsorganisaties (NGO´s) op hun ideologische instelling tegenover Israël onderzoekt, heeft maandag een nieuw rapport uitgebracht, volgens welk kerken, Europese landen, de VS en Canada indirect campagnes ondersteunen die tegen Israël zijn gericht. Het geld van de belastingbetalers van deze landen wordt aan kerkorganisaties geschonken, die het daarna aan politieke pro-Palestijnse organisaties doorgeven.

Het rapport van NGO Monitor gaat vooral over het werk van het Sabeel Ecumenical Liberation Theology Center, dat in 1989 door de Anglicaan Naim Ateek werd opgericht. Dit centrum probeert een groep invloedrijke kerkvertegenwoordigers om zich te scharen, die het bericht moeten doorgeven dat alleen Israël schuldig is aan het conflict met de Palestijnen.

Haar netwerk Vrienden van Sabeel houdt veel voordrachten in Europa, Australië, Canada en de VS, die door lokale kerken in deze landen worden ondersteund. Daarbij wordt het Jodendom als primitief, achterhaald en achtergebleven voorgesteld.

Een andere beweging, die in grote mate met geld van verschillende kerken en landen wordt ondersteund, is de BDS beweging, die zich ten doel heeft gesteld Israël te isoleren door wereldwijd boycots tegen de Joodse staat te organiseren.

De schenkingen aan de anti-Israëlische organisaties bedragen miljoenen en dit heeft directe invloed op de Israëlische politiek. Pogingen van de Israëlische regering om de NGO´s te controleren of in ieder geval hun financiën openbaar te maken, worden internationaal en ook in het land zelf als dictatoriale maatregelen aan de kaak gesteld.

Tabel hieronder: Overheidssteun aan de Wereldraad van Kerken. De WRK is de ontvanger van overheidssteun, zowel indirect via verscheidene kerkelijke hulporganisaties, evenals directe steun door de Noorse en Canadese regeringen (WRK/WCC financiële verslagen van 2010 en 2011 – bron.)

3 gedachtes over “Kerken en westerse landen ondersteunen anti-Israëlische organisaties [Michael Selutin]

 1. Helaas moet ik , na het lezen van het stukje geschreven door rabbijn Melamed , concluderen dat hij gelijk heeft!
  Hij stelde de opstelling van een gedeelte van de christenen die zich de nieuwe joden noemen en dat het joodse volk heeft afgedaan.
  Als ik de profetiën lees en dan vooral zacharia , ezechiël en hosea , dan wordt er toch echt gesteld dat het joodse volk terug zal keren in het aan hun beloofde land.
  Dat zij nog niet geheel op een lijn zijn met hun Heere dat is hun zaak , maar als zij alleen maar hem aanroepen en zijn rechtvaardigheid over hen aannemen en zich ontdoen van hun foute wegen , dat hij hen geheel en al zoals hij hen heeft beloofd zou herstellen!
  Maar als eerste zou hij ze terug laten keren naar het land dat Israël zou heten en daarna komt de rest!
  Gezegend zijn de joden (Israël) dat uit hun de messias geboren is en daardoor heeft de Heere hen nog steeds lief als zijn eerstgeborenen.
  ik kan dus ook niet begrijpen dat er christenen zijn die zich het nieuwe joodse volk denken te kunnen noemen , moge de Heere hun vergeven want ze weten niet beter!
  Wij als chrisenen kunnen inkomen in Israël als het geestelijk Israël zoals ik het uit de bijbel heb negrepen en niet dat ik nu ineens de jood ben of zo (wijs mij terecht als ik dit fout heb begrepen)!
  God heeft hen verkozen boven allen omwille van zijn glorie en daarom is het huidige Israël wederom een land waar de gehele wereld over zal vallen als over een struikelsteen!
  Moge de Heere Israël zegenen en een veilige haven te zijn voor hen die de Heere Heere van Israël zoeken.
  Shalom , yom tov en shabbath shalom voor zaterdag.

  Like

 2. “Israel is alléén verantwoordelijk voor het MO conflikt & de Joden voor de rest van de conflicten”! Dit is ongeveer de strekking achter al deze BDSS’ers.

  Probleem is alleen dat Israel groeit & bloeit, de Kerken leeglopen en de steunlanden v.d. BDSS’ers voor het economisch ravijn staan.

  Idioten sterven nooit uit, ze vermeerderen zich alleen, zo ook de BDSS’ers. Deze onnozelaars hebben nog stééds niet begrepen, dat de grootste slachtoffers van hun ‘heilige oorlog tegen Israel, hun geliefde ‘Palestijnen zijn, die als eerste de laan uitvliegen….maar daar gaat het dan ook helemaal niet om!

  Like

 3. Ik ben blij dat de bedragen in Nederland in ieder geval ietsjes naar beneden zijn gegaan. Wat mij betreft mag de hulp van de overheid aan NGO’s helemaal stoppen. Ik bepaal zelf wel waar mijn geld naar toegaat en ik wil het niet naar Israël bashende organisaties sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.