UNESCO klasseert: Neanderthalers in Israël waren wellicht directe voorouders van Palestijnen

Pal-Arabische moslima’s bezoeken de Nahal Me’arot/Wadi el-Mughara Grotten in het Carmel gebergte ten noorden van Israël. Ze waren het onmiddellijk en unaniem eens: De eerste Neanderthalers in Israël waren beslist geen Joden maar…. Palestijnen! Aan sommige Hamasleiders kan je dat zelfs nog merken. 😉 [meer foto’s op site van Unesco]

UNESCO heeft weer 26 sites toegevoegd aan het Werelderfgoed. Waaronder de Geboortekerk in Bethlehem dat volgens Unesco in ‘Palestina’ ligt. Wat Israël betreft werden de vindplaatsen van de menselijke evolutie op de Carmel Berg door de wereldorganisatie geklasseerd. Het gaat hier om de Nahal Me’arot of in het Arabisch de Wadi el-Mughara Grotten waar wel een half miljoen jaar oude geschiedenis van de mensheid werd blootgelegd.

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de Neanderthalers op de Carmelberg de voorlopers zijn van de Palestijnen, Kanaänieten dan wel de Joden. Maar vermits in de geklasseerde grotten tot op heden nog geen enkele half miljoen jaar oude moskee werd blootgelegd, gok ik toch maar op Joodse oorsprong. Of wat dacht u? 🙂  [Lees hier op Brabosh.com over: “De evolutieleer van Darwin en de Joodse Orthodoxie“].

Details op de website van UNESCO luiden als volgt:

creationisten 'geloven' dat dino's samen met mensen leefden, zij hebben ook geen andere ...
Creationisten ‘geloven’ dat 6000 jaar geleden dino’s tegelijk met de mens de aarde bewoonden

“De grotten van Taboen, Jamal, Skhoel en el-Wad zijn gelegen op de westelijke zijde van de berg Karmel. Ze liggen verspreid over een gebied van 54 hectaren en herbergen culturele vindplaatsen waar zo’n 500.000 jaar geschiedenis van de evolutie van de mens verborgen ligt. Er zijn onder meer sporen van begraafplaatsen, vroege vormen van steenarchitectuur en indicaties van de overgang van de mens als jager-verzamelaar naar de mens die aan landbouw doet.

De site is de enige gekende waar tegelijkertijd restanten van Neanderthalers en van de anatomisch moderne mens binnen eenzelfde cultureel geheel Sporen van beiden zijn te vinden in het Midden-Paleolithicum, de laag van Moustérien. Als dusdanig is de site essentieel geworden in het kader van de chrono-stratigrafische studie van de evolutie van de mens in het algemeen en van de prehistorie van de Levant in het bijzonder.

Archeologisch onderzoek dat negentig jaar geleden begonnen werd, heeft ondertussen een opvolging van culturele periodes blootgelegd die nooit eerder ontdekt werd. Er zijn ook cruciale bergplaatsen die getuigen over de oorsprong van de mens in zuidwest-Azië.”

Het Bijbels verhaal van de Ark van Noah wordt binnenkort helemaal herschreven: kijk hieronder hoe het werkelijk is afgelopen… 😉

dino

4 gedachtes over “UNESCO klasseert: Neanderthalers in Israël waren wellicht directe voorouders van Palestijnen

  1. ik heb zo het gevoel dat het volgende doel de Efteling gaat zijn.het zit daar immers vol kabouters en sprookjesfiguren…Holle Bolle Gijs(zal wel aangepast worden) die zegt dan steeds opnieuw en opnieuw..uw geld hier,uw geld hier,voor hamas zijn vertier…

    OT/http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=276147

    arafat zou vergiftigd zijn… spijtig zeg..mijn hart breekt (niet)

    Like

  2. Ik heb er niet veel verstand van hoor, maar mijn gevoel zegt dat ze bij de Unesco afstammen van de Neanderthalers. Of beledig ik nu de Neanderthalers? 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.