De toekomstige leiders van de Palestijnen zijn terroristenleiders [Hisham Jarallah]

Terroristenleider van Al Fatah Marwan Barghouti is razend populair in de Pal-Arabische gebieden. Hij zit vijf keer levenslang uit in een Israëlische gevangenis voor zijn rol in een aantal terroristische aanslagen tijdens de tweede intifada.

The Future Leaders of Palestinians: Terrorists

door Hisham Jarallah [http://www.gatestoneinstitute.org/]
vert. Vederso/E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

Uit de meest recente opiniepeiling in de Palestijnse gebieden blijkt dat Marwan Barghouti, de dominante leider van Fatah die vijf keer levenslang in de Israëlische gevangenis zit voor zijn rol in een aantal terroristische aanslagen tijdens de tweede intifada, zou winnen in de presidentsverkiezingen. De peiling, uitgevoerd door het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek, toont ook een duidelijke verbetering aan in de positie van Hamas, terwijl de rivaliserende seculiere Fatah-partij is gedaald in populariteit.

Palestijnen hebben liever iemand als Barghouti om hen te leiden, omdat hij terroristische aanslagen op Israëli’s uitvoerde en in de Israëlische gevangenis zit. Het feit dat Barghouti’s aanvallen resulteerden in de dood van een aantal Joden geeft hem de kwalificaties voor het leiderschap. Hij is populair onder de Palestijnen, omdat hij Joods bloed aan zijn handen heeft en was betrokken bij “gewapend verzet.” Barghouti zou volgens de peiling zelfs de Palestijnse president Mahmoud Abbas en Hamas-premier Ismail Haniyeh verslaan in presidentsverkiezingen. Abbas en Haniyeh zijn niet langer populair: ze zijn niet actief betrokken geweest bij terroristische aanslagen tegen Israël.

Erger nog, voor veel Palestijnen heeft Abbas terroristische aanslagen tegen Israël vanaf de Westelijke Jordaanoever “voorkomen”, terwijl Haniyeh zijn beweging ideologisch heeft verraden door in te stemmen met een tijdelijk staakt-het-vuren met de Joden. In de Palestijnse samenleving is het veel belangrijker dat men is afgestudeerd aan een Israëlische gevangenis dan aan een universiteit in de VS of Europa.

Mensen als premier Salam Fayyad zijn bijna volledig onaanvaardbaar voor de meeste Palestijnen: zij waren niet betrokken bij “verzetsaanvallen” tegen Joden of stuurden hun kinderen niet uit om zelfmoordaanslagen uit te voeren. Fayyad bracht nooit een dag door in een Israëlische gevangenis en dat is genoeg – voor zover het veel Palestijnen betreft – om hem te diskwalificeren als een toekomstige leider. Met andere woorden; de door de VS opgeleide Fayyad is te gematigd, te vreedzaam en te hoog opgeleid.

De Palestijnen aanbaden Yasser Arafat vooral, omdat hij een symbool was van de gewapende strijd tegen Israël. Ze hielden van zijn militair uniform en pistool, omdat ze werden gezien als symbolen van de gewapende strijd tegen Israël. Arafat was geliefd, omdat hij persoonlijk verantwoordelijk was voor tientallen, zo niet honderden terroristische aanslagen tegen Israël. Als Barghouti aan de volgende presidentsverkiezingen meedoet, als en wanneer die zich al voordoen, dan zou hij in staat zijn om op te scheppen over zijn rechtstreekse verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslagen die Israëli’s hebben gedood. Abbas en Fayyad zouden in dit verband de mensen niets te melden hebben.

Economische welvaart en het vredesproces met Israël zullen de meeste Palestijnen er niet van kunnen overtuigen om te stemmen op mensen zoals Fayyad en Abbas. De toekomstige leiders van de Palestijnen zitten op dit moment in Israëlische gevangenissen. Zij omvatten mensen die zelfmoordterroristen sturen, hoofden van terreurcellen, gewone terroristen en politieke leiders van verschillende terroristische groepen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Gematigde Palestijnen die zich verzetten tegen geweld en terreur zullen geen stem hebben in het toekomstige besluitvormingsproces. Dit alles is geen goed teken voor het vredesproces en de stabiliteit in de regio. Als er al iets duidelijk is geworden, de resultaten van de enquête tonen aan dat de Palestijnen in de richting van verdere radicalisering worden geleid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.