Palestijnse politie slaat betoging tegen Abbas in Ramallah met ‘disproportioneel’ geweld uit elkaar

Ramallah, West Bank, 1 juli 2012. Nee, dit is geen plaatje van ‘Zionistische Saters’ die arme hongerende Palestijntjes in elkaar beuken, maar Palestijnse politie die Palestijnse gematigde burgers afranselen tijdens een manifestatie tegen president Mahmoud Abbas, omdat die het aandurfde om nog maar “het idee” van vredesbesprekingen met Israël herop te starten ter discussie wilde brengen. Dit zou wel eens het begin van een Palestijnse Lente kunnen zijn in de Palestijnse Autoriteit. En we weten intussen al een beetje wat ‘Lente’ in het Arabisch betekent, denk maar even terug aan Libië, Egypte en Syrië. De Islamisten en de Moslim Broederschap wrijven zich weer in de handen… [foto: Palestijns Nieuwsagentschap Ma’an]

PA police beat anti-peace protesters

door Elder of Ziyon
http://elderofziyon.blogspot.be/

Voor de tweede dag op rij werd er gedemonstreerd in Ramallah tegen het idee dat president Mahmoud Abbas een Joodse Israëlische leider zou ontmoeten om met hem te overleggen hoe de vredesgesprekken weer kunnen opgestart worden. En net zoals de dag voordien het geval was, ontaarde de demonstratie in een kleine veldslag toen de Palestijnse politie de wapenstokken bovenhaalde en op de betogers insloeg. Een bericht van het Palestijnse Nieuwsagentschap Ma’an:

Palestijnse protesteerders zeiden dat de ordehandhavers brutaal geweld gebruikten tijdens de tweede demonstratie in even zoveel dagen dat zij demonstreerden tegen het beleid van de politie van de Palestijnse Autoriteit. De politie viel de demonstranten aan met knuppels, sloeg en verwondde minstens zeven mensen. Nog eens zeven demonstranten werden meegenomen naar een politiebureau samen met minstens twee journalisten, vertelde een correspondent van Ma’an.

De demonstranten schreeuwden tegen het brutaal geweld van de politie en de politie antwoordde door op hen in te slaan. Journalisten werden voor de tweede dag op rij eveneens aangevallen, meldde de reporter. De verslaggever zei dat fotograaf Saed al-Hawari van Reuters werd aangevallen en fotograaf Ahmad Musleh werd gearresteerd. Een camera die tot journalist Ahmad Ouda behoort werd in beslag genomen.

Een andere Palestijnse journalist vertelde aan Ma’an dat een politieman probeerde om zijn camera te slaan en toen hij zich verdedigde, bij de nek greep. Terwijl de politieofficier door collega’s werd bedwongen, waarschuwde hij de journalist: “Ik zal je op een andere dag wel krijgen”. De journalist verhaalde “Het was nog gekker dan gisteren, u kunt zich dat niet voorstellen – zij sloegen meisjes en lachten op een manier dat zij helemaal niet geven om Palestijnen”.

Dichtbij het hoofdkwartier van President Mahmoud Abbas, brak intussen een hevig conflict uit toen de politie de demonstranten trachtten te verhinderen een veiligheidscordon van de politie te doorbreken. Een woordvoerder voor de Palestijnse ordediensten zei dat 10 mensen in het ziekenhuis werden opgenomen en verscheidene anderen gearresteerd, zonder het aantal arrestaties te verstrekken.

Adnan Dmeiri vertelde dat de onlusten uitbraken toen de demonstranten probeerden om het presidentiële hoofdkwartier te bereiken, dat door de politie moet tegenhouden worden gezien demonstraties daar verboden zijn. Hij zei dat de politie weet wie er achter het protest zit, zeggende dat de “agenda’s van die onbekende bewegingen erop uit zijn om chaos te creëren en de veiligheid beschadigen en Palestijnse politie aanvallen.”

Hieronder een videoclip van de schermutselingen in Ramalla

Tweeters waren er snel bij wie de ware schuldige is: Amerika! Zij onderstreepten dat de ordehandhavers van de PA getraind werden door de Verenigde Staten. Wat hen betreft is Mahmoud Abbas een Amerikaans/Zionistische marionet. Bedenk wel dat het protest aanvankelijk gericht was tegen enkel nog maar “het idee” om vredesbesprekingen met Israël weer te hervatten, nog vooraleer de demonstratie uitgroeide tot een protest tegen het geweld van de PA-politie. Let wel, dit zijn geen Hamas fanatiekelingen maar gewone ‘liberale seculiere Arabieren’ die door nagenoeg iedereen zo geliefd zijn in het Westen.

Nooit voordien heeft er een Palestijns Arabische antiterrorisme betoging zoals deze plaatsgevonden. Noch een Palestijnse equivalent van een “Peace Now” betoging. Als dit de start is van een “Palestijnse Lente” – en dat zou het wel eens best kunnen zijn, gezien het buitensporig hardhandig optreden van de PA-politie – mag je een verloop verwachten zoals wat er in Egypte gebeurde. De uiteindelijke winnaar zullen dan de Islamisten zij die geduldig toekijken vanaf de zijlijn, en wachten op een gelegenheid om ermee in te vliegen, het protest uit te breiden en hen uiteindelijk volledig absorberen.

Een gedachte over “Palestijnse politie slaat betoging tegen Abbas in Ramallah met ‘disproportioneel’ geweld uit elkaar

Reacties zijn gesloten.