Israël overweegt de bouw van kunstmatige eilanden in de Middellandse Zee [Michael Selutin]

Windmolens voor de Belgische kust in het Noordzeekanaal

Israel erwägt Errichtung künstlicher Inseln im Mittelmeer

door Michael Selutin [http://tinyurl.com/]
ver. E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

De Israëlische regering heeft besloten om de mogelijkheid te onderzoeken voor de bouw van kunstmatige eilanden voor de kust van Israël. Deze eilanden moeten plaats bieden aan een vliegveld, een ontziltingsinstallatie, een kerncentrale, een haven en een militaire basis. Het Ministerie voor Wetenschap en Technologie zal aan de minister-president binnen een jaar een gedetailleerd rapport over potentiële mogelijkheden en problemen van het ambitieuze project overhandigen.

Men schat, dat 100 hectare kunstmatig eiland meer dan een miljard euro zou kosten. Desondanks ziet de Minister voor Wetenschap en Technologie, Daniel Herschkowitz, het idee zeer positief:

“De bouw van kunstmatige eilanden zou het ruimteprobleem van het land voor grote industrieën oplossen. Nu nemen industrieën veel ruimte aan de kust van Israël in, wat schadelijk is voor het milieu. De kuststrook zou als alternatief voor veel mooiere doelen gebruikt kunnen worden. We zullen bij het onderzoek de ervaringen van andere landen zoals Japan gebruiken en eigen ideeën inbrengen.”

Milieugroeperingen hebben inmiddels bedenkingen naar voren gebracht. Volgens hen zouden kunstmatige eilanden onherstelbare schade aan de kust van Israël aanrichten, bijvoorbeeld door de afbraak en de vernietiging van het natuurlijke ecosysteem. Voor de 8 miljoen Israëli´s zou extra land echter een grote ontlasting betekenen. De meerderheid leeft in dicht op elkaar gepakte flats aan de kust van het land en begraafplaatsen zijn er al mee begonnen om overledenen op meerdere niveaus te begraven.

Minister-president Benjamin Netanjahoe is van mening dat kunstmatige eilanden Israëls economie zouden ondersteunen, de veiligheid zouden bewaren en de weinig nog voorhanden vrije ruimte in het centrum van het land helpen te behouden.

Kunstmatige eilanden voor de kust van Dubai

3 gedachtes over “Israël overweegt de bouw van kunstmatige eilanden in de Middellandse Zee [Michael Selutin]

  1. Yup! En dat is waarschijnlijk nog maar het begin. Straks volgt de Atlantische en de Stille Oceaan en last but nog least: Sint Anna plage (Sint Anneke) van Antwerpen! 🙂

    sint anneke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.