Het gaat altijd ‘beter’ met de Islam: Moslims verwoesten werelderfgoed van andere moslims in Mali


Wie graag in Timboektoe (Mali) het mausoleum van de Soefistische heilige Sidi Mahmud wil bezoeken, komt net iets te laat. Leden van de islamistische groepering Ansar Dine hebben afgelopen zaterdag, 30 juni 2012, de graftombe van een moslimheilige uit de 15e eeuw verwoest en richten zich nu op een ander mausoleum. De fundamentalisten zeggen dat ze alle tempels willen vernielen. Het mausoleum behoorde tot het UNESCO Werelderfgoed.

Muslime zerstören einmaliges “unislamisches” Weltkulturerbe in Afrika

door Kybeline [http://www.kybeline.com/]
ver. E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

Waarschijnlijk waren de moslims in Mali gefrustreerd dat de mausolea in Timboektoe minder rijke toeristen opleveren dan de geboortekerk in Bethlehem. Want terwijl de hypocriete Palestijnen daar schijnheilig het verzoek indienen om van de geboortekerk een wereldcultuurerfgoed van de anders cultuurloze en erfloze Palestijnen te maken, vernietigen de rabiate moslims in Mali in hun islamitische, eigengereide cultuurvijandigheid de cultuurschatten op onherstelbare wijze:

Gewapende islamisten hebben in Timboektoe in het noorden van Mali een tot het UNESCO werelderfgoed behorend monument vernietigd. Leden van de islamistische groepering Ansar Dine zouden zaterdag het mausoleum van de Soefistische heilige Sidi Mahmud verwoest, vertelden ooggetuigen het persbureau AFP. Het mausoleum was in mei al gedeeltelijk verwoest. Nu gooiden de islamisten de muren van het graf om, zoals uit de omgeving van een imam werd bevestigd. Vanwege het gewapende conflict in Mali had de UNESCO werelderfgoedcommissie de woestijnstad Timboektoe donderdag pas op de lijst van bedreigd werelderfgoed gezet.

“Ze hebben gezegd dat ze alles willen vernietigen”, zei een journalist, die niet met name genoemd wilde worden. Daarmee reageerden de islamisten volgens de informatie op de beslissing van de werelderfgoedcommissie van donderdag. Volgens informatie van een ooggetuige beschuldigen ze de UNESCO ervan “zich met hun zaken te bemoeien”.

2 gedachtes over “Het gaat altijd ‘beter’ met de Islam: Moslims verwoesten werelderfgoed van andere moslims in Mali

  1. Nu, Christenen van de wereld……pas maar op want de geboortekerk van Jesus in Nazareth is door de UNESCO als ”’Palestijns erfgoed”” de wereld ingeblazen. Dit betekent dat vanaf nu de Palestijnse cultuur-ministers voor dit erfgoed verantwoordelijk zijn…ook financieel. Het verleden van deze kerk kennen we, zijn toekomst ook….zie plaatje hierboven!

    Like

  2. Intussen heeft de UNESCO de geboortekerk van Betlehem verklaard tot werelderfgoed op aanvraag van de Palestijnse Autoriteit. Het zinnetje waarmee het artikel (nu zaterdag) van De Standaard eindigt vind ik hilarisch: “De erkenning tot werelderfgoed gebeurde via een spoedprocedure. Die werd ingeroepen omdat de kerk dringend gerenoveerd moet worden. Maar dat is erg moeilijk door de Israëlische bezetting.” Ja, ja… het erfgoed van zovele kunstschatten is bij moslim-regimes in goede handen… Brabosh, indien u een lezersbrief hierover aan DS schrijft, zou die wel eens opgenomen kunnen worden -waarschijnlijk zal de redactie verbaasd zijn dat er dissidente stemmen bestaan wat dit onderwerp betreft…?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.