Britse journaliste Natasha Smith seksueel aangerand op het Tahrirplein, Egypte [video]

Videoclip: De Britse journaliste Natasha Smith werd seksueel aangerand op het Tahrirplein in Caïro nadat de resultaten van de verkiezingen bekend raakten. CNN doet verslag.

Een korte impressie door Geen Stijl:

Journaliste verkracht in Caïro: ligt aan economie

De Moslimbroederschap, nu de BAAS in Egypte, is geen zusterschap, zullen we maar zeggen. In de Islam is vrijheid hartstikke leuk en aardig, maar alleen voor heren. De Arabische lente kent geen Rokjesdag. De islam tolereert vrouwen, mits ze gesluierd zijn, hun bek houden en doen wat mannen zeggen. Daar zijn best wat leuke grapjes over te maken natuurlijk want vrouwenemancipatie kent zo haar nare uitwassen maar dit zijn geen grappen.

Of dit. Of, nieuw in deze reeks: Journaliste Natasha Smith doet verslag van haar verkrachting door een horde Broederschappers. Vrouwen in Islam-quoot van de dag: “I looked up and saw a couple of women in burkas scattered around. They looked at me blankly, then looked away.

Oei, dit moeten westerse mannen snel relativeren natuurlijk, anders klopt de multiculturele Islam-is-Vrede doctrine niet meer en dan gaan mensen maar vanuit hun onderbuik Wildersstemmen enzo. Moeten we niet willen, dus hopla: het gaat heel goed met de Egyptische vrouwenrechten, volgens Robin de Wever in Trouw. En als het soms een heel klein beetje iets minder goed gaat, komt dat niet door de kwaadaardige, geïnstitutionaliseerde vrouwenhaat van het Mohammedaanse geloof, maar door armoede. Allah zij dank voor onderzoeken die in het juiste straatje passen.

Nee tuurlijk, spuug Egyptische vrouwen en westerse journalistes nog even vol in de bek anders met je policor relativeergeneuzel. Wegkijken en als de nare waarheid over Islamitische regimes niet te ontkennen valt zeg je gewoon “it’s the economy, stupid.” Nou ja, zo lang de Moslimbroederschap de vrouwenrechten in Egypte gaat waarborgen, hier alle no-go areas. Nou maar hopen op economisch betere tijden dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.