Zonder Jeruzalem zou het Zionistische ideaal niet meer bestaan – het zou zichzelf opheffen [video]

There is no Zionism without Zion (Jerusalem)

Neem de eerste verdieping weg van een wolkenkrabber, wat gebeurt er dan? Het hele gebouw stort in. Hetzelfde geldt voor Israël en zijn herenigde hoofdstad Jeruzalem.

De Palestijnen hebben dit ook zo begrepen. Luister maar wat Abbas Zaki hierover zei: “Wanneer zij Jeruzalem zouden verlaten… Indien de Joden al deze plaatsen achterlaten… zou het Zionistische ideaal in elkaar storten, het zou zichzelf opheffen.” (7 mei 2009).

Deze videoclip werd gemaakt door Im Tirtzu [“The Second Zionist Revolution“] en door EoZ voorzien van Engelstalige onderschriften.


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

2 gedachtes over “Zonder Jeruzalem zou het Zionistische ideaal niet meer bestaan – het zou zichzelf opheffen [video]

 1. Evenals Amsterdam de hoofdstad is van alle Nederlanders is Jeruzalem de hoofdstad van alle Israelieten. De stad is aan en voor het volk. De Palestijnen kunnen hun hoofstad kiezen in een stuk dat deel uitmaakt van Jordanie. Jordanie heeft voor een groot deel een Palestijnse bevolkingsgroep binnen haar grenzen,maar de oer ingezeten minderheid bestuurt en dult de macht niet over te dragen . De Palestijnen hebben terroristische bestuurders die alleen uit zijn op geweld en welke dagelijks haar onderdanen knevelt met propaganda materiaal. Door haar slechte ontwikkeling,o.a gedoctrineerde scholing kan dat nog een generatie lang stand houden. Je zult maar zulke buren hebben die verkeerd voor gelicht en opgevoed worden..

  Like

 2. In psalm 132 staat:
  13 Want de HEERE heeft Sion verkozen,
  Hij heeft het begeerd tot Zijn woongebied.
  14 Dit is, zei Hij, Mijn rustplaats tot in eeuwigheid,
  hier zal Ik wonen, want naar haar heb Ik verlangd.

  Het is de stad van God wat kunnen ze zonder Hem

  Like

Reacties zijn gesloten.