Naftali Bennett: ‘Israëlische soevereiniteit toepassen over Judea en Samaria’ [video]


Bennett: Apply Sovereignty Over Judea and Samaria

door Elad Benari [Arutz-7]

De voormalige voorzitter van de Yesha Council, Naftali Bennett, sprak afgelopen donderdag 21 juni op de Presidents Conference in een panel dat als thema had “De toekomstige grenzen van Israël”. Bennett, een snel opkomende ster in het religieus-Zionistische politieke kamp, is van plan om op te komen voor het leiderschap van de nationalistische ‘Joodse Thuis’ (Mafdal) partij.

Hij sprak over de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria (Yehuda en Shomron) en benadrukte de noodzaak dat Israël de soevereiniteit over de regio zou toepassen. “Ik spoor iedereen aan: vergeet de landkaarten. Breng een dag door in Judea en Samaria, ontmoet de mensen, wandel door het land,” zei Bennett.

Behandel de kwestie van een mogelijke veroordeling door de wereld indien Israël de soevereiniteit zou uitroepen over Judea en Samaria”, zei hij en vervolgde “De wereld is belangrijk, maar wij Israëliërs begrijpen dat verkeerd. De wereld heeft, eerlijk gezegd, veel belangrijker zaken op zijn agenda staan dan Israël.”

“Als wij de eersteminister hebben die – net zoals als Menachem Begin – de wil heeft om soevereiniteit over Judea en Samaria toe te passen, dan zullen wij dat doen,” zei Bennett. “Ja, we zullen twee of drie dagen veroordeeld worden en dan zal Madonna een nieuwe show geven en zal de aandacht weer verdwijnen.” Hij benadrukte verder “Wij moeten doen wat juist is voor de Joodse Staat. De wereld zal daarna wel volgen.”

Video: toespraak van Naftali Bennett van 21 juni ’12 (engelstalig)