Verdraaide berichtgeving van nieuwsleverancier Reuters omtrent de Tempelberg [in beeld]

Jeruzalem met de Kotel (Klaagmuur of Westelijke Muur) en bovenop de Gouden Rotskoepel (links), precies op de plek waar vroeger de Joodse tempels bestonden.

Reuters vs. de waarheid omtrent de Tempelberg

Reuters vs. the truth about the Temple Mount

door Elder of Ziyon [http://elderofziyon.blogspot.be/]

Het Amerikaanse Nieuwsagentschap Reuters bericht over de Tempelberg in Jeruzalem als volgt:

“De Joden noemen de opgehoogde grond aan de oostelijke rand van de OIude Stad van Jeruzalem de Tempelberg, terwijl de moslims het kennen als een Nobel Heiligdom.”

Met andere woorden, de Joden “noemen” het de Tempelberg maar moslims “weten” wat het werkelijk is.

“Een belangrijke moslim ambtenaar die in de plannen betrokken is, zei dat één tot twee miljoen buitenlandse pelgrims jaarlijks de Al Aqsa moskee zouden kunnen bezoeken indien de toegang vrij en ongehinderd zou zijn. “Dat zou Al Aqsa beschermen en zou tevens een enorme stimulans betekenen voor de Palestijnse economie”, zei hij. Hij vroeg om zijn naam niet te noemen omwille van de gevoeligheid van deze kwestie.

Jeruzalem was traditioneel een halte voor moslims die over landwegen voor hun jaarlijkse Haj bedevaart naar Saoedi-Arabië trokken. Wat zij daar aantroffen was een rustige promenade met twee juwelen van de Islamitische architectuur, een elegante moskee die opviel door zijn arabesque gebrandschilderde glasramen en de achthoekige Rotskoepel bekleed met versierde tegels die door een vergulde koepel wordt bedekt.”

Zeldzaam plaatje uit 1950 toen de Arabieren Jeruzalem bezetten en de moslims van overal vrij en ongehinderd de Tempelberg konden bezoeken. De Rotskoepel staat er opvallend vervallen bij. Overal tussen de vloerstenen schiet het onkruid op. Enkele Arabieren bezoeken het monument en staan er wat houterig bij. Misschien komen ze wel het onkruid wieden? O ja, ook nog dit: in de Torah wordt Jeruzalem 622 keer genoemd, in de Koran niet één keer.

Miljoenen pelgrims zouden dus, net zoals in die goede oude dagen, de Tempelberg kunnen bezoeken totdat de Joden kwamen, ja toch? Ik heb reeds eerder getoond hoe beschadigd en totaal verlaten de Rotskoepel was op het einde van de jaren 1800 en vroege jaren 1900 in twee artikels en een video op deze blog. Maar ik heb een kleurfoto gevonden van de Tempelberg (plaatje hierboven) genomen in de jaren 1950, toen miljoenen moslims vrij en ongehinderd de Tempelberg konden bezoeken zoveel als zij maar wilden, op hun weg naar Mekka of om het even wanneer. Het lijkt helemaal niet op de manier zoals Reuters het tracht voor te stellen.

De koepel was niet in goud – die werd pas verguld in de jaren 1960 (en opnieuw in 1994.) Het plein was niet gevuld met pelgrims, maar met onkruid. En de Rotskoepel stond er vervallen bij. U kunt dat merken in welke slechte toestand deze verkeerde in de twee video ’s die ik heb samengevoegd (hieronder) die gemaakt werden in 1954 en een kleiner deel ervan eind jaren 1940 begin 1950. Lijkt het er op dat de moslims massaal verzamelden ana het “Nobele Heiligdom”?

Reuters vervolgt zijn beschrijving als volgt:

“Dit is ook de plaats waar de twee Tempels uit Bijbelse tijden van het Judaïsme ooit stonden, de eerste die werd vernietigde door de Babyloniërs in 586 v. Chr. en de tweede die gelijk met de grond werd gemaakt door de Romeinen in 70 na Chr. De Westelijke Muur, de laatste restanten van de tweede structuur, is één van de heiligste plaatsen van het Judaïsme.”

Ah wel ja, toevallig stonden er ook nog een paar Joodse tempels bovenop die heuvel. En wat zou dan wel de heiligste plaats van het Judaïsme kunnen zijn, hmmm? In de veronderstelling dat dit een artikel is over de Tempelberg, lijkt het alsof Reuters doelbewust die piepkleine feit vermijdt dat het de meest heilige plaats is van het Judaïsme. Bovendien is de Kotel (Klaagmuur) niet het enige deel dat over is gebleven van de Tempel; bijna de gehele westelijke muur  – die ver voorbij de Kotel loopt – en een groot deel van de zuidelijke muur zijn nog altijd daar.)

Zeldzame videobeelden: Rotskoepel op de Tempelberg in verval in 1954
Moslims geven alleen om hun ‘heiligdommen’ wanneer Joden een gebied onder controle hebben

Een gedachte over “Verdraaide berichtgeving van nieuwsleverancier Reuters omtrent de Tempelberg [in beeld]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.