Israël onder vuur: op 1 dag meer dan 50 raketten vanuit Gaza afgevuurd op de Joodse staat

Een spervuur van raketten heeft andermaal Beersjeba, de grootste stad in het zuiden van Israël in het gebied van de Negev, deze woensdagochtend getroffen, net op het uur dat de kinderen naar school gingen. Een middellange afstandsraket van het type Katyusha, stortte neer in open gebied net buiten Beersjeba, door sommigen ‘hoofdstad van zuid-Israël’ genoemd. Er waren geen directe rapporten van lichamelijk letsels, hoewel talrijke inwoners die door afgelopen raketaanvallen zijn getraumatiseerd, symptomen vertoonden die door de explosies worden teweeggebracht.

Er waren ook geen directe rapporten van materiële schade, door veiligheidspersoneel dat trachtte uit te vinden waar precies de raket was ingeslagen en de resultaten van zijn effect konden bepalen. Drie raketten van korte afstand raketten type Qassam werden amper enkele minuten later gelanceerd, en stortten neer in het gebied van de Regionale Raad van Eshkol in de westelijke Negev. Één van de raketten explodeerde binnen bewoond gebied, de anderen sloegen in aan de rand van de steden en op andere open gebieden. Zoals ook tijdens eerdere aanslagen niet het geval was, werd niemand fysisch verwond en er waren geen berichten van materiële schade.

De Israëlische bewoners houden regelmatig oefeningen onder leiding van het Home Front Command, in zelfverdedigingsprocedures en zijn zich er goed van bewust van hoe en naar waar heen te gaan om te schuilen, wanneer Color Red alarm wordt geslagen dat afgaat wanneer inkomende raketinslagen worden aangekondigd. De kleine opening voor het bereiken van een veilige schuilplaats varieert afhankelijk van de afstand van elke gemeenschap van terroristen in Gaza die de raketten lanceren. Gevechtsvliegtuigen van het Israëlische Leger hebben zeven terroristische bolwerken onder vuur genomen en gebombardeerd in de vroege uurtjes deze ochtend. Zij scoorden directe hits en keerden veilig weer naar hun thuisbasis.

De luchtaanvallen kwamen in antwoord op een spervuur van raketten die op willekeurige burgerdoelwitten in Israël werden afgevuurd vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook. Dinsdag, tussen middernacht en 3u30 deze woensdagochtend, werden in minder dan vier uren tijd minstens 45 raketten afgevuurd, een spervuur dat volgde op 10 andere raketten die eerder op dinsdagavond werden afgeschoten waaronder een aantal die Ashkelon onder vuur namen. Vier Israëliërs werden gewond tijdens die aanslagen, allen waren officieren van de Grens Politie.

Zoals reeds eerder gezegd, wordt er in het algemeen betrekkelijk weinig schade aangericht maar dat is het doel niet. De ware bedoeling van Hamas en Co is om de burgerbevolking in de Israëlische dorpen en gemeenten van Z-Israël in een permanent klimaat van angst en terreur te houden. En dan is elke raket, elke granaat, midden in de roos.

3 gedachtes over “Israël onder vuur: op 1 dag meer dan 50 raketten vanuit Gaza afgevuurd op de Joodse staat

 1. die zijn waarschijnlijk hun “bronnen” aan het checken om dan later met een heel ander verhaal op de proppen te komen dat WEL volledig past in het anti-Israel plaatje..

  Like

 2. En wat zeggen de VRT, NOS, BBC, EUN & alle verdere hypocrieten? Helemaal NIETS!

  Like

 3. op VTM lees je dit…

  “De onrust laait opnieuw op in het grensgebied tussen Israël en de Gazastrook. Nadat Israël eerder deze week 2 Palestijnen doodde, vuurde Hamas voor het eerst in een jaar opnieuw raketten af over de grens met Israël. Het Israëlische leger ging als tegenreactie opnieuw zelf in de aanval.”

  pfff halve waarheden en hele leugens journalistiek ten top…

  Like

Reacties zijn gesloten.