Gaza Unplugged nr. 106: Het café zonder bier in Gaza – Al Afia Restaurant & Cafe [in beeld]


Vandaag in de kijker: Al Afia Restaurant & Cafe in Gaza

warschauVolgens de mainstream media in het buitenland maar ook in het binnenland, onze dagdagelijkse kranten, onze openbare omroep VRT-één-Canvas TV en radiozenders, is het één grote brok miserie in de Gazastrook. Van geen enkel ander conflictgebied in de hele wereld krijgen we zoveel nieuws en zoveel verschrikkelijke beelden te zien, als van de Gazastrook. Als marsmannetjes zouden halt houden op onze aarde, zouden zij – afgaande op de berichtgeving – ongetwijfeld moeten besluiten dat er maar één conflict bestaat in de wereld en dat is dat in Gaza.

Volgens de internationale gemiddelde berichtgeving verhongeren de mensen in Gaza. Dagelijks sterven zij op straat van honger en miserie. In het Getto van Gaza, zoals het door de pro-Palestijnse propaganda wordt geheten, zou het veel erger gesteld zijn dan destijds in 1943 in het Getto van Warschau. Gaza zou één grote open gevangenis zijn, een concentratiekamp waartegen KZ Auschwitz zou verbleken. Maar, is dat wel allemaal zo? Is het allemaal wel echt zo slecht in Gaza zoals ons dat al jaren wordt voorgehouden?


In de rubriek Gaza Unplugged heb ik een reeks artikelen samengebracht over Dat Andere Gaza, het Gaza waar de media nooit over spreekt en waarvan nooit geen beelden worden vertoond. Wie een eerste maal dit overzicht doorpluist, moet haast denken dat Gaza één groot open pretpark is, ipv een open gevangenis. Dàt is het nu ook weer niet precies. Maar dat sommigen veel geld verdienen, zeg maar gerust: geld stelen van hen die er veel meer recht op hebben dan zij en zich verschrikkelijk verrijken met het geld dat ze krijgen van ngo’s en vooral van de UNRWA (de vluchtelingenorganisatie van de VN, voor en door de Palestijnen), dat staat als een paal boven water.

De luxe die in sommige artikels wordt beschreven is soms ronduit verbijsterend. Check bijvoorbeeld luxe hotels zoals het Al Deira Hotel, Grand Palace Hotel, de goudwinkels, de gloednieuwe Gaza City supermarkt en het beroemde archeologisch museum annex restaurant en recreatiecentrum Al Mat’haf.
3 gedachtes over “Gaza Unplugged nr. 106: Het café zonder bier in Gaza – Al Afia Restaurant & Cafe [in beeld]

  1. Ja… hoe vromer hoe schijnheiliger. Alcohol en drugs taboe maar ondertussen wel allemaal aan de waterpijp. 🙂

    Like

  2. wees maar gerust bier zal ook wel aanwezig zijn,zo schijnheilig zijn ze wel…

    Like

  3. Een café zonder bier? Wat een duivelse schending van de mensenrechten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.