Sadisme in Noorwegen: hogeschoolstudent drukt gloeiheet muntstuk in hals van Joodse jongen

Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit wuiven de Noorse Joden uit:
Sjaloom Juden, durf nooit meer weer te keren!

Norwegian Student Fire Brands Jew with Burning Coin

Angst en afkeer voor Joden in Noorwegen: Een hoge schoolstudent verhitte een muntstuk op een barbecue en brandde het in de hals van een Joodse jongen

door Tzvi Ben Gedalyahu [Arutz-7]

Het antisemitisme in Noorwegen heeft deze week een nieuw dieptepunt bereikt, toen een student aan een middelbare school, een Joodse student letterlijk brandmerkte met een roodgloeiend muntstuk dat hij eerst verhitte op een schoolbarbecue. Nog erger voor de Joodse gemeenschap was de reactie van de school: de complete stilte. Het incident gebeurde maandag 11 juni en werd voor het eerst gemeld door de Noorse website Med Israel for Fred (Miff – Met Israël voor de Vrede). Het slachtoffer was eerder het mikpunt geweest van antisemitische pesterijen op de school van Oslo.

De enige reactie op het brandmerken tijdens de bewust schoolbarbecue kwam van een leraar die de in Noorwegen geboren aanvaller toeschreeuwde “Jij bent gek”. Ondanks de ernst van het brandmerken werd met een mobilofoon een foto genomen waarop de brandwonden in de hals zijn te zien van het slachtoffer. De school nam niet eens de moeite om de moeder van de Joodse jongen te contacteren.

“Wat moet er nog meer gebeuren vooraleer de schoolautoriteiten opkomen voor de rechten van een Joods kind in een Noorse school? Wij eisen dat overheden de daders ter verantwoording roepen voor deze haatmisdaad en diegen die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van de kinderen in de Noorse school, een veilige omgeving bieden voor elke student met inbegrip van de Joodse kinderen.”  [Rabbijn Abraham Cooper, afgevaardigd deken van het Simon Wiesenthal Centrum]

De vader van de niet geïdentificeerde jongen is Israëlisch en was naar Israël teruggekeerd wegens de atmosfeer van Jodenhaat in Noorwegen. De moeder vertelde dat, ondanks de constante pesterijen van haar zoon de voorbije twee jaren, de school niet tussenbeide kwam. “Ik zie dit negeren als een gevaarlijke ontwikkeling onder zowel etnische Noorse als migrantengroepen. En dat niemand, noch leraren noch schoolhoofden, in deze kwestie tussenbeide kwamen”, vertelde zij in 2010 tegenover NRK, de Noorse nationale omroep.

Zij zei dat studenten vrij doodsbedreigingen uiten [jegens haar zoon] en dat zij uitdrukkingen gebruikten zoals “Joodse varkens” en “Joodse Satan”. Zij zei dat haar zoon in angst leeft, contact met moslims en inheemse Noorse kinderen mijdt, en in feite zijn Joodse identiteit moet verbergen alsmede het feit dat zijn vader Israëlisch is. Zijn moeder maakt zich ernstig zorgen wat er zal gebeuren wanneer hj zij studeis zal aanvatten aan de middelbare school. “Ik denk dikwijls terug hoe het moet geweest zijn tijdens de oorlog, toen zelfs mensen met slechts één Joodse grootouder werden geviseerd”, zoals ze werd geciteerd op de website van Miff.

Brandwonden in de hals van de Joodse jongen


Met dank aan Dr. Manfred Gerstenfeld voor de hint.

9 gedachtes over “Sadisme in Noorwegen: hogeschoolstudent drukt gloeiheet muntstuk in hals van Joodse jongen

 1. @Jan Broekhuizen.
  a) Je bent geïnteresseerd in of je studeert Hebreeuws, ’s zomers ben je net wat donkerder dan het normale Nederlandse huidtype, oortjes zijn wat groter en staan wat wijder, oogjes wat donkerder. Als je dan bij de gasmaskercontrolekamer in het leger allerlei nare opmerkingen naar je krijgt kun je veronderstellen dat men je voor Jood houdt.Dronken gelagen over “Jodenjacht” maken het er niet betrouwbaarder op allemaal.
  b) Je zit bij de wachtkamer voor de huisarts. Iemand begint een gesprek over zijn voormalige dokter. Dat hij altijd bereid was om de kinderen van de buren tussen door gratis te helpen etc. “Dat was een goede Jood”. Dan gaat een tweede man hierop in en zegt “Joden zijn wel goed hoor twee meter onder de grond”.
  c) Je zit in de tram 5 in Amsterdam. De buurman begint ongevraagd te vertellen dat er “hier” nogal wat Joden woonden voor de Tweede Wereldoorlog (Beethovenstraat, Stadionweg).”Hitler had gelijk, weg met die Joden. De Jood onderdrukt de arme man.”
  Hij is duidelijk aan het provoceren. Het loopt uit op een handgemeen.
  d) Je loopt over straat bij een Joods monument ter ere van de omgekomen slachtoffers WO II. Twee Turkse jochies spugen over de namen en vegen hun voeten af op de Davidster. Je zegt er wat van en WO III breekt bijna uit.

  Like

 2. In 2001 was politieke correctheid een belangrijk item, en toen zat Wilders nog bij de VVD. Dat is ook een wezenlijk verschil. Anno 2012, zijn er wel een aantal politici die de dingen wel bij naam willen en durven noemen. En daar hoort Wilders ook bij.

  En hierin heeft Moluccan Melanesian gelijk dat Wilders en Fortuyn tenminste LEF en een civiel courage mentaliteit hebben om de dingen bij de naam te noemen. Ondanks de consequenties die het heeft. En als je dat durft, ben je geen hypocriet meer. Een hypocriet steek namelijk zijn kop in het zand en verzwijgt het, maakt het niet bespreekbaar.

  Wat ik (persoonlijk) hypocriet vind, is die politieke correctheid. Omdat zij zeggen dat zij voor vrijheid en democratie en mensenrechten staan, kijken ze in bepaalde situatie’s (met name Israël en de Islam) volledig de andere kant op. En dat is helaas het overgrote deel van de Nederlandse politici. Voorbeelden genoeg hier op deze website.

  Like

 3. Verschil is wel dat Wilders het doet voorkomen alsof hij dezelfde mening al z’n hele leven heeft. Zo heeft hij het geregeld over zijn reizen in het Midden-Oosten als jongeman. Daar heeft hij volgens eigen zeggen als jonge knaap al gezien hoe de Islam niet deugd en hoe geweldig Israël is. Dan is het toch raar als je dat later op televisie ineens allemaal bent vergeten?

  Dat noem ik hypocriet. Noem hem een verademing, ik noem hem liever een politicus. En hypocrisie en politiek gaan nu eenmaal hand in hand. Daarin is hij niet anders, vrees ik. Wie wel?

  Like

 4. Zo Meneer Broekhuizen, een filmpje uit 2001. Beetje gedateerd lijkt mij.

  Ik zal u wat zeggen in 2001 geloofde ik ook nog in de goedheid van de Islam, als een normale godsdienst naast de Christenen, Joden, Hindoes en Boeddhisten.

  Nu, meer dan 10 jaar later heb ik de koran gelezen, en weet ik wat de sharia inhoud, en ik heb mijn mening drastisch aan moeten passen, ik weet nu dat de Islam geen vrede is, ben ik nu ook een hypocriet?

  Misschien heeft Wilders ook wat meer kennis opgedaan, en heeft net als ik, en daarom zijn mening ook bij moeten stellen.

  Iedereen kan door meer te lezen en te leren over bepaalde onderwerpen, tot andere inzichten komen, en dat heeft niets met hypocrisie te maken.

  En bovendien Meneer Broekhuizen, vind ik de opmerking over treinkapingen volledig off-topic en onnodig op de man af spelen.

  Like

 5. Ja, tolerant zijn de mensen niet bepaald deze dagen… toch vraag ik me af hoe je het voor elkaar krijgt om als niet-Jood voor Jood te worden aangezien.

  Like

 6. Zegt meneer de Molukker… moet ik soms over de treinkapingen beginnen?
  Betreft Wilders… een beetje minder beledigend ten opzichte van het Nederlandse volk mag ook wel. Wel zo netjes.

  Geert Wilders is een hypocriet die Pim Fortuyn vroeger AANVIEL over diens anti-Islam beleid. Wilders noemde tevens de Islam een “respectabele religie” waar hij niets tegen had.

  Geloof je ’t niet? Ziehier de beelden:

  Like

 7. Zwijgen & nietsdoen betekent….meer van hetzelfde!

  SCHOOL + ouders aanklagen!!!!!

  Wanneer het geld gaat kosten dan ziet alles er opeens anders uit….óók bij niet-Joden!

  Laat ze maar schelden, maar wél betalen!!

  Like

 8. Nederlanders zijn achterbaks, achter de ellebogen gedrag, heel veel, weinigen zijn zoals meneer P.Fortuyn en meneer G.Wilders, die hebben tenminste LEF en een civiel courage mentaliteit. Anti semieten of Jodenhaters, tegen de muur, en neerknallen.

  Like

 9. Je leest het en je gelooft het niet. Als niet-Jood die voor Jood wordt aangezien heb ik ook al nare zaken meegemaakt hier in tolerant en multiculti Nederland zowel in het leger als bij de dokter of op straat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.