Belgisch Israëlbasher Kris Peeters vergelijkt veiligheidsmuur met gettomuren van WOII

Zoals kon verwacht worden heeft Vlaams Minister-president Kris Peeters zich weer in mijn antisemitische/anti-Israëlische TopTien voor dit jaar gewerkt tijdens zijn bezoek aan Israël. Niet alleen heeft hij naar eigen zeggen het Europese standpunt verdedigd maar de extremistische Belgisch/Vlaamse versie ervan. Hij brabbelde wat over “schendingen van de mensenrechten door Israël” en was “geschokt” toen hij de veiligheidsmuur zag die door hem een “scheidingsmuur” wordt genoemd (lees: Apartheidsmuur) .

Kuifje was in Ramallah

“Ik ben geschokt door de scheidingsmuur die Israël aan het optrekken is. Een angstaanjagend bouwwerk. De scheidingsmuur deed me denken aan de getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vreemd, want toen waren de Joden het slachtoffer. Aan de andere kant: wij kunnen ons ook niet inbeelden hoe het voelt als er op elk moment een bom kan ontploffen.”

“Ik heb de Israëlische ministers duidelijk gemaakt dat Vlaanderen volledig achter het standpunt van Europa staat en zwaar tilt aan de schendingen van de mensenrechten. Meer kan ik ook niet doen, ik kan toch geen ruzie beginnen maken. We moeten realistisch blijven, als de Verenigde Staten er niet slagen zal Vlaanderen het conflict niet kunnen oplossen.”

Kris Peeters mag zich dan af en toe zich inzetten voor de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar als het gaat over de Joden van vandaag die sinds de Holocaust hun toevlucht hebben gevonden in de soevereine staat Israël en ook daar onophoudelijk door antisemieten worden belaagd, kijkt hij snel de andere kant op. Peeters klaagt over de schendingen van mensenrechten van Palestijnen door Israël, maar geen woord over werkelijke schendingen van de Palestijnen tegenover eigen volk, laat staan de raketbeschietingen vanuit Gaza op willekeurige burgers in Z-Israël.

Zelfs de Israëlkritische Michael Freilich van Joods Actueel wordt zowaar nerveus van de uitspraken van Kris Peeters in wie hij een beschermer van de Joden ziet. Dat kan hij misschien wel zijn maar wel op voorwaarde dat je je mond houdt over Israël, de soevereine staat van de Joden. Freilich noemt de vergelijking van Kris Peeters tussen Israëlische veiligheidsmuur en de gettomuren van de nazi’s “volkomen immoreel”. Ik noem die vergelijking puur “antisemitisch”. Ten andere, zijn vergelijking met de gettomuren in het oude Europa gaat volledig de mist in. Die gettomuren voor de Joden werden door hun ‘vriendelijke’ Europese gastheren gebouwd met het doel de Joden te isoleren binnen een bepaald gebied (en ze gemakkelijker terug te vinden als er moest vervolgd worden, het gedoemde lot van de ‘untermenschen’); de muur van Israël werd door de Joden zelf opgericht om terroristen en belagers buiten te houden. Net de omgekeerde wereld dus.

Bovendien werd de veiligheidsmuur op zich nooit veroordeeld maar hooguit de route die de muur volgt doorheen de ‘betwiste’ gebieden. Als Kris Peeters zich dan toch wenst weg te steken achter het Europese standpunt, dat hij dan eerst gaat kijken naar de “scheidingsmuur” tussen het “ontwikkelde Europa” en de wereld van de “barbaren” aan de buitengrenzen van de Europese Unie. Het verschil: Israël houdt met zijn muur geweld, moord en doodslag buiten, voor de EU gaat het enkel om de centen in eigen zak te houden en de ongewensten van de aarde uit hun privézwembad en karmozijnrode fluwelen salon te weren.

Twee plaatjes hierboven: Nee, deze muur staat niet in Israël maar bevindt zich tussen Spanje en Marokko. De beruchte muur in Melilla werd gebouwd in 2000 met geld van de Europese Unie. De muur is bedoeld om vluchtelingen en asielzoekers uit het verpauperde Afrika te weren. De muur wordt nog steeds verder uitgebreid en bestaat nu uit twee rijen prikkeldraad maar Spanje wil daar nog een derde rij aan toevoegen. In tegenstelling tot de Israëlische Veiligheidsmuur werd deze muur nooit veroordeeld door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties noch door enige andere internationale instantie, NGO of mensenrechtenbeweging.

10 gedachtes over “Belgisch Israëlbasher Kris Peeters vergelijkt veiligheidsmuur met gettomuren van WOII

 1. Immoreel! Anti semitisch! Nee, gewoon debiel! Men herkent het niveau van een politicus aan zijn uitspraken! Het niveau van de Vlaamse MP is hiermee vastgesteld.

  Like

 2. Peeters is niet in staat om het probleempje BHV op te lossen,moet zo’n anti semiet zich bemoeien met Israël,wij hebben in Nederland ook nog een stelletje van die halve garen, die van alles uitkramen

  Like

 3. “De scheidingsmuur deed me denken aan de getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

  tja de zonnepanelen en schotelantenne,s doen inderdaad denken aan de getto,s….

  enfin Hugo je hebt er weer eentje voor je “top 10” het zal moeilijk kiezen worden dit jaar en dan zijn we pas halfweg…

  Like

 4. Echter, Freilich herstelt zich snel van het opgelopen ‘verraad’ van zijn politieke vriend Kris Peeters en meldt vandaag enigszins gerustgesteld: “In een opvolgtelefoontje verduidelijkte Peeters dat hij zijn woorden (de vergelijking tussen de muur van Israël en de gettomuren) alsnog terugtrekt en dat het om een ongelukkige vergelijking ging.”

  Ziezo, de potten zijn blijkbaar zo goed als weer gelijmd tussen de officieuze woordvoerder van de Vlaamse Joodse gemeenschap en ministerpresident Kris Peeters. Eind goed al goed. “Kritiek op Israël moet kunnen,” beweert Freilich steeds, ook al worden daar de meest gore vergelijkingen gemaakt met WOII en alle stereotypen over Joden er bij gesleurd.

  Not my piece of cake. Ik accepteer zelden of nooit excuses na gemaakte flaters. Dat staat voor eeuwig genoteerd in mijn wit-blauwe atomaschriftje, klaar om ooit weer opgerakeld te worden.

  Peeters’ uitspraken zijn intussen de wereld rond gegaan, tenminste in zoverre de Israëlische pers erover bericht, want tot dusverre heb ik er nog nergens wat over terug gevonden. Want als België wat balkt over Israël wordt dat in Israël zélf gewoonlijk rechtstreeks in de vuilbak gekieperd. En gelijk hebben ze. Het eerste verstandige woord vanuit België over de Joodse staat moet nog gezegd worden.

  Like

  1. Ziezo, de potten zijn blijkbaar zo goed als weer gelijmd tussen de officieuze woordvoerder van de Vlaamse Joodse gemeenschap en ministerpresident Kris
   Peeters. ”

   je bedoelt toch officieuze “windhaan”?

   Like

   1. Tja, zoals je zelf kan vaststellen, wordt er blijkbaar druk over en weer getelefoneerd met politiekers allerhande maar vrijwel altijd nadat het kalf verdronken is. Nochtans had Kris Peeters vooraf in het Vlaams Parlement aangekondigd wat hij allemaal in Israël zou gaan zeggen en doen.

    Jan Roegiers van de SPa lacht zich op dit moment een kriek. Het zou me niet verbazen als Jantje op dit eigenste moment mee aan de telefoon hangt om de plooien met het gekwetste Joods Actueel weer glad te strijken. Behalve bij die onnozelaars van Satmar, want daar is het feesten geblazen. En Lucas Catherine? Die kan weer een vervolg breien aan zijn nonsensverhaal ‘De Israël Lobby – Part Two’. 😉

    Zie:
    Vlaams president Kris Peeters met F.I.T. voor zaken naar Israël en wat te rommelen in Ramallah
    https://brabosh.com/2012/05/29/pqpct-ifu-2/

    Like

 5. Bovendien, als Kris Peeters nu plots, na een telefoontje achter de schermen met J.A, spijt betoont om zijn uitspraken, moet hij zijn verontschuldigen uiten daar waar hij ze heeft gedaan: met name in Israël en niét in Antwerpen waar ze niks van Israël willen weten (uitzonderingen niet te na gesproken).

  Daarna kan hij dan eventueel uitleg verschaffen in het Vlaams Parlement.

  Tenslotte is de Joodse gemeenschap in Vlaanderen Israël maar weinig genegen, dat weet zelfs mijn kat.

  Een tip voor Freilich: als je niet wenst dat de locale Joodse gemeenschap in één adem wordt genoemd met (de zonden van) Israël, moet je ook niet elke maand vijf en meer artikels over Israël en het conflict plaatsen in het maandblad alsmede op de blog. Dat geeft dan vanuit die optiek een verkeerd beeld aan buitenstaanders. En beweren dat het toenemend antisemitisme in Vlaanderen een gevolg is van de weigering van Israël om in te gaan op de eisen van de Palestijnen, België, de EU en de rest van de wereld, is dan alleen maar olie op het vuur gooien van de antisemieten.

  Zoals ik reeds bij herhaling heb gezegd moet J.A. oftewel voluit pro-Israël gaan net zoals Brabosh dat al jaren doet, oftewel zich enkel inlaten met puur Joodse huis- tuin- en keukenkwesties. Maar een beetje flirten met Israël en dan beweren dat J.A. en de Belgische Joden daar allemaal niks mee te maken hebben, daarmee houdt hij enkel zichzelf voor de gek. Niet de Joodse gemeenschap legt de band met Israël, dat doet Freilich zélf wel, elke dag van de maand, jaar in jaar uit. Weliswaar op een dubbelzinnige manier (“Israëlkritiek mag” dixit MF) maar hij houdt de belangstelling voor de Joodse staat hoog in het vaandel. Als dat het antisemitisme in het per definitie anti-Israëlgezinde België aanmoedigt, houdt hij die beeldvorming mee instand en is op die wijze mee de oorzaak van. Ontkennen heeft geen zin.

  Wat mij betreft is Israël enkel een zoveelste stok om de Joden mee te slaan. Zonder Israël zouden de antisemieten vroeg of laat wel wat anders vinden om te pogrommen, net zoals ze dat al 2000 jaar lang doen in wisselende tijden, gebieden, landen en volkeren. Israël is de staat van de Joden en moest ik een Jood zijn, ik pakte morgen mijn koffers al en was er vandoor. Freilich bevestigt dit verschijnsel door thans toe te geven dat het de moderne Joden zijn die het hazepad kiezen naar het buitenland en naar Israël, en dat de orthodoxe (anti-Israël) Joden hier blijven, in aantal toenemen en blijven omdat ze uiteraard niks met Israël te maken willen hebben.

  Like

 6. “Ik heb de Israëlische ministers duidelijk gemaakt dat Vlaanderen volledig achter het standpunt van Europa staat

  Min.Peeters heeft géén mandaat gekregen om te spreken namens “Vlaanderen”.
  Een groot deel van “Vlaanderen” denkt over een en ander stukken genuanceerder.

  Like

 7. soms lijkt het alsof alle orthodoxen uit Israël blijven omdat ze tegen Israël zijn, dat is niet waar. Kijk maar naar de vluchten van SN of Jetair etc.
  Het economische aspect speelt er een grote rol bij

  Like

Reacties zijn gesloten.