Technologiebeurs voor alternatieve energiebronnen in de Gazastrook [in beeld]


In de reeks Gaza Unplugged vandaag de opening van een tentoonstelling over ontwikkeling van alternatieve energiebronnen, gepresenteerd door afgestudeerden studenten van de Universiteit van Gaza Stad, 1 november 2011. Windenergie, zonnepanelen, noem maar op, alles wat wij in onze Lage Landen kennen, ontwikkelen en aanwenden wordt ook druk bestudeerd in Gaza. En met de voortdurende stroomonderbrekingen, veroorzaakt door slecht onderhoud van de eigen energiecentrales, gebrekkige aanvoer van diesel en andere brandstof (al het geld gaat naar oorlog en terreur van de Joodse staat),  valt het te betwijfelen of op korte termijn deze presentatie van de universitairen zal gerealiseerd worden. [bron van de foto’s: Gazaanse website Palestine Today]

Volgens de plaatjes (en de honderden anderen die in deze rubriek te bekijken zijn) lijkt Gaza een normaal land, niet eens een ontwikkelingsland en valt zeker niet te vergelijken met Soedan, Somalië of eender welk ander derdewereldland. Vandaar ook dat ik ervan overtuigd ben dat, indien Hamas en het dozijn andere terreurorganisaties die operationeel zijn in de Gazastrook, morgen de strijdbijl zou begraven jegens de Joodse staat, vredesonderhandelingen zou opstarten die snel kunnen uitlopen tot normale handelsbetrekkingen, Gaza snel tot de meest welvarende gebieden zou kunnen behoren van het Midden-Oosten en met gemak de concurrentie zou kunnen aangaan met Westerse industrielanden.

Uiteraard betekent vrede met Israël het einde van de bestaansreden van Hamas en Co, gevolgd door  de toetreding van Gaza tot de normale vrije geciviliseerde wereld. Dat is wat het volk van Gaza graag zou willen, maar hen wordt verhinderd door de criminele en corrupte Hamasbende van de Strook. Het is bij Hamas dat het schoentje knelt en niét bij Israël, dat kan zelfs een blinde zien. Vrede tussen de Palestijnen en Israël komt de welvaart en welzijn van iedereen ten goede, maar dan moet wel iedereen zich willen inzetten voor de vrede.

Echter, zolang Hamas weigert om aan te schuiven aan de praatbarak van de vredesonderhandelingen en integendeel de met Hamas gelieerde terreurgroepen in Gaza zoals de PFLP en de Islamitische Jihad toestaat raketten en mortiergranaten af te vuren op willekeurige burgerdoelwitten in Z-Israël, zal die droom van het Gazaanse volk nooit in vervulling gaan. De toekomst van Gaza ligt in het terroristenkamp van Hamas. Ik hoop dat het Westen meeluistert en zich vragen gaan stellen wat er met al hun donaties gebeurt, die maandelijks op de bankrekeningen van Hamas worden gestort en waarvan niemand weet wat er precies met die miljoenen euro’s en dollars gebeurt.