Duitse burgemeester van Jena roept om boycot van Joodse producten uit Israël

German controversy over Israel boycott

vertaling E.J. Born [http://ejbron.wordpress.com/]

Steeds meer Duitse locale politici voelen zich er toe geroepen om een standpunt over Israël in te nemen. Ook Jena´s herkozen burgemeester Schröter heeft niet voldoende aan de problemen van de stad zelf, bijvoorbeeld de wapenleveranties uit Jena aan de NSU. Daarom heeft hij een bijbaantje genomen als Israël-criticus.

Als eerste ondertekenaar van een initiatief van Pax Christi, “Bezetting smaakt bitter”, zet hij zich in voor de herkenningsplicht van goederen uit de Israëlische nederzettinggebieden. Jena´s burgers moeten ervoor worden behoed “waren van antivolkenrechtelijke oorsprong” te kopen. Burgemeester Schröter, van wie we nog nooit een woord van veroordeling over raketaanvallen op Israël hebben gehoord, ziet zichzelf toch niet in de vreselijke traditie van de historische naziparolen, omdat “veel vooraanstaande Joden”in Duitsland deze actie zouden ondersteunen.

Overigens zou hij geen antisemiet zijn, want hij zou vrienden in Israël hebben, die hem in zijn houding zouden sterken. Daarom wil hij geen gehoor geven aan de oproep van de DIG (Deutsche Industrie Gesellschaft) Thüringen om zijn handtekening in te trekken. Ach, als de burgemeester zijn herkenningsplicht nu maar zou willen uitbreiden naar de ergste dictaturen! Dan zou Jena direct een nieuwe burgemeester moeten kiezen, omdat de beste man dan niet meer aan regeren zou toekomen. Dat zou beter voor de stad zijn…

Het lijkt het allemaal op elkaar, het is immoreel om producten uit de Joodse staat te boycotten, ongeacht waar ze vandaan komen. Elke idioot van een politicus of anderszins, die een dergelijke regeling promoot, zou moeten worden ontdaan van ieder product dat hij/zij gebruikt dat in Israël is ontwikkeld. Hun mening zou in een tel veranderen. Critici beschuldigen Schröter (57), sociaaldemocraat en burgemeester van Jena in de deelstaat Thüringen, van het koesteren van modern antisemitisme voor zijn steun aan de oproep van Pax Christi, een internationale, katholieke ”vredesbeweging,” om geen Israëlische producten meer te kopen.

Prof. Gerald Steinberg, het hoofd van de in Jeruzalem gevestigde niet-gouvernementele organisatie (NGO) “Monitor”, schreef in een email aan de Jerusalem Post dat de boycot, gesponsord door Pax Christi en de burgemeester, “fundamenteel immoreel” is. Het doel van deze campagne, zoals duidelijk wordt gesteld, is het demoniseren van het recht van het Joodse volk op zelfbeschikking en soevereine gelijkheid. Deze agenda is inherent discriminerend en wist de geschiedenis van wrede oorlogsvoering en terrorisme tegen Israël, dat de oorzaak is van de post-1967 “bezetting. Door het propageren van het Palestijnse verhaal worden de organisaties die betrokken zijn bij de BDS-campagnes (boycot, de-investering en sancties), strijders in deze vorm van oorlogsvoering.

Hij vervolgde: “Pax Christi, als een christelijke organisatie die een ethische doelstelling beweert te hebben, zou eigenlijk geïnteresseerd moeten zijn in het bevorderen van de vrede en de mensenrechten, het zou zijn middelen moeten concentreren op de echte misstanden in Syrië, Gaza en elders in plaats van zich aan te sluiten bij de laatste, recente inspanningen om het Joodse volk de soevereine gelijkheid te ontzeggen.”

7 gedachtes over “Duitse burgemeester van Jena roept om boycot van Joodse producten uit Israël

 1. Een volk dat zoveel heeft geleden, zelfs bij miljoenen vermoord onder het nazi- regiem wordt opnieuw ter slachtbank geleid door een burgemeester nog wel. Natuurlijk zoals in ieder land vindt hij vriendjes die niet oproepen tot boycot, maar bezwaar hebben tegen een regering, ook in Israël. Burgemeester toch….. Israël is een democratie..! Als Duitser zo ik mij dood schamen.

  Like

 2. Humanistische NGO’s & incompetente politici zijn niet achtelijk. Zij zien ook dat “”de wereld”” geen bal om vluchtelingen of hun situatie geeft. “”Ieder voor zich”” is het motto. Om niet totaal in onbeduidendheid terug te vallen wordt het oude stokpaardje “de Jood”, nu onder de noemer “Israel”, weer van stal wordt gehaald. Een beproefd recept dat altijd werkt, niet onderhevig is aan seizoenen alléén aan de economie. Wanneer die naar beneden gaat dan komen de ratten uit hun riolen.

  Like

 3. OT het is grappig maar toch zit er ook wel wat “realiteit in” kijk en je snapt het wel..

  Like

 4. Het lijkt me langzamerheid tijd worden dat er bodemprocedures opgestart zouden moeten worden tegen dit soort politici als medeplichtingen aan overtredingen tegen de mensheid.

  Wat is het gevolg van zo’n boycot. De Israelische bedrijven op de zogn. WB die producten produceren met of producten afnemen van Palestijnen worden genoodzaakt te bezuinigen op gaan failliet. Dat betekent direct een aanslag op het inkomen van vele Palestijnen waardoor de wanhoop (al dan niet terecht) nog weer eens aangewakkerd wordt waarbij voornamelijk de jongeren als prooi worden voor extremisten zoals Hamas en Islamic Jihad.
  Met als gevolg, rellen, aanvallen en terreuraanslagen. Niet indirect maar direct zijn dit soort ‘burgermeesters’ dan verantwoordelijk voor de slachtoffers aan Israelische en aan Palestijnse zijde waarbij de toch al onmogelijke vrede helemaal uit zicht komt.

  Like

 5. Het is U toch ook al lang bekent dat Pax Cristi niet kosher is,het is een duidelijke anti -Israël club en die schroter kunnen zij die niet bij het schroot neerzetten

  Like

Reacties zijn gesloten.