Iran beschuldigt Israël ervan achter de massamoorden in Syrië te zitten [Chana Ya’ar]

Houla, Syrië, 25 mei 2012: 109 burgers afgeslacht waaronder 32 kinderen. “Alahu Akhbar collega. Mag het ietskes meer zijn?” vroeg na afloop van het bloedbad de Syrische president Bashar al Assad aan zijn Iraanse confrater en belangrijkste sponsor van zijn regime, president Mahmoud Ahmadinejad. “Alahu Akhbar, welzeker collega,” antwoordde Ahmadinjejad breedgrijnzend. “Ga je gang Basharreke, we leggen de schuld nadien wel bij de Joden, net zoals al die andere keren“.

“Als vandaag de zon schijnt in ons land, hebben we dat volledig aan onszelf te danken. Maar als het morgen onweert en bliksemt hebben de Joden ongetwijfeld de hand in dit onheil”, luidt het eeuwenoude stigma over Joden. Wanneer twee of drie Joden samenzitten heet dat een ‘samenzwering’, wanneer 500.000 niet-Joden samenkomen om tegen het bestaansrecht van Israël te betogen terwijl intussen hun Hamaskompanen vanuit Gaza onophoudelijk Israëlische dorpjes bestoken met mortiergranaten en raketten, dan heet zoiets beschaafd een ‘solidariteitsactie’ van een ‘bevrijdingsbeweging’. Snapt u ‘m?

In Iran is dat niet anders. De Perzenstaat van de Ayatollahs tracht thans de schuld voor de massamoorden in Syrië in de schoenen te schuiven van de ‘Zionistische Sater’. De Perzen zijn wel zo eerlijk om te zeggen dat ze dat niet kunnen bewijzen, maar zoals al eeuwen het geval is, hebben Jodenhaters geen bewijzen nodig om de Joden met alle zonden van Israël te overladen. Dit soort premature valse beschuldigingen aan het adres van de Joden heeft het ‘voordeel’ dat zij achteraf, als de ware toedracht toch vroeg of laat aan het licht komt, zij zich nooit hoeven te verontschuldigen omdat zij de schuld voor het onheil bij de Joden hebben gelegd. Niemand die dat ook van hen verwacht of verlangt. Tenslotte haat (nagenoeg) iedereen de Joden, niewaar? 😦

Iran: Israel to Blame for Syrian Massacres

Iran tracht de schuld bij Israël te leggen voor het terrorisme van de Syrische president Bashar al-Assad tegenover eigen volk en de oppositie.

door Chana Ya’ar [Arutz-7]

De woordvoerder van het Iraanse Ministerie voor Buitenlandse Zaken, Ramin Mehman-Parast, heeft dinsdag in een persmededeling met de vinger gewezen naar de ‘hand van het Zionistische regime’ inzake de massamoord op de bewoners in het gebied van Houla in Syrië.

“Wij voelen de hand van het Zionistische regime in de interne ontwikkelingen in Syrië”, vertelde Mehman-Parast tijdens een wekelijkse persconferentie in Teheran, zoals het door het door de staat gecontroleerde Iraanse persagentschap Fars [FNA] werd bericht. Hij voegde eraan toe dat de enige partij die zou kunnen winnen aan de instabiliteit in Syrië alleen Israël zou zijn, zeggende dat “om het even welke misdaad die [in Syrië] wordt begaan terugvoert naar de huurlingen van het regime”.

De woordvoerder drukte de steun uit van Iran voor het zes-punten vredesvoorstel dat naar voren werd gebracht door Kofi Annan, die optreedt als gezant van de Verenigde Naties én van de Arabische Liga (net alsof het om twee aparte organisaties zou gaan, maar wie gelooft dat nog?), maar tot dusverre door president Assad werd genegeerd.

“Diegenen die het Zionistische regime steunen streven naar de mislukking van het plan van Annan”, zei Mehman-Parast. Het Iraanse persagentschap, dat duidelijk als spreekbuis fungeert voor de regering van de Islamitische Republiek, becommentarieerde dat “recente berichten die uit Syrië komen, suggereren dat verscheidene vijandelijk complotten aan de gang zijn om de vredesmissie van Annan in Syrië te doen mislukken met het doel de moslimnatie terug de chaos te drukken en de weg vrij te maken voor een omverwerping van het regime van Bashar Al Assad…”

“Intussen”, orakelde Mehman-Parast gezwind verder, “verspreiden de Amerikanen geruchten over op til staande blitzkriegs tegen Syrië in een vertwijfelde poging om de strijdkrachten van de regering te beïnvloeden zodat Damascus zou toegeven aan het Saoedische en Qataarse voorstel  om een bufferzone in te stellen”.

Het centrale gebied van Houla maakte op vrijdag 25 mei één van de bloedigste gebeurtenissen mee tijdens de steeds aanzwellende burgeroorlog in Syrië. Ambtenaren van de mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties gisteren dinsdag dat het merendeel van de 108 slachtoffers van de massamoord in Syrië de afgelopen week, gebeurden vanop korte afstand in “executie stijl”, en beschuldigden pro-Assad misdadigers van de uitvoering van deze afschuwelijke massamoord.

De slachting van vrijdag, waaronder 34 vrouwen en 49 kinderen, waarvan in een aantal gevallen volledige gezinnen werden weggemaaid, produceerde wereldwijde verontwaardiging. Meer dan een half dozijn landen zoals Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, Canada, Nederland, Australië en de Verenigde Staten, hebben uit protest stappen ondernomen jegens de Syrische diplomaten. In de meeste gevallen, werd aan de afgevaardigden van Damascus 48 uren tijd gegeven om te vertrekken uit hun gastlanden.

De Verenigde Naties schatten dat meer dan 10.000 burgers (mensenrechtenbewegingen spreken over meer dan 13.000) door de regeringsgetrouwetroepen van Assad werden vermoord, sinds de revolutie ongeveer tegelijk startte met het begin van de Arabische Lente in het Midden-Oosten ongeveer 15 maanden.


Met dank aan IMRA (Independent Media Review and Analysis) voor de hint.

4 gedachtes over “Iran beschuldigt Israël ervan achter de massamoorden in Syrië te zitten [Chana Ya’ar]

 1. die dan weer op een bloedige manier wordt onderdrukt maar er is een lichtpuntje bij dit alles..als puntje bij paaltje komt is het toch allemaal de schuld van Israel .en als men er Israel bij betrekt hoeven ze niet “gierig” te zijn met de kogels..prachtig plan !

  Like

 2. Als een officiele woordvoerder van Iran een persverklaring geeft en met een grove beschuldiging, Israel aanwijst als veroorzaker van dat masaker in Houla.
  Deze woordvoerder rest voor die leugen een afstraffing,
  De gevolgen daarvan hij gaat verantwoorden en waarheidsvinding, gestand zal moeten doen.
  Deze vertegenwoordiger van Iran en de andere bestuurders van deze schurkenstaat,isoleren zich steeds meer en meer en het land komt daardoor alleen te staan.
  Het regiem heeft er de langste tijd gezeten en het ondergrondse netwerk van de tegenkrachten in dat land wordt maandlijks sterker en sterker. Ik voorspel dat binnen 2 jaar er een opstand gaat uitbreken.

  Like

 3. ik had vanmorgen al een link geplaatst naar een artikel over dit soort zever.ik dacht eerlijk gezegd dat het weer de zoveelste portie onzin was,nee dus ! blijkbaar menen ze het..

  Like

 4. Vanmiddag wilde ik dit insturen als grapje, ik bedoel waarom zijn de joden nog niet beschuldigd van deze massamoord.Ik dacht laat maar dat is wat flauw. Ondertussen is het ongelooflijkerwijs al een serieus artikel…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.