Amerikanen gaan voortaan zélf het aantal Palestijnse vluchtelingen tellen [Yitzhak Benhorin]


Plaatje: Vluchtelingenkamp in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. In de Palestijnse gebieden komt Sinterklaas al lang niet meer op bezoek bij de kinderen. Zij hebben iets veel beters: zij hebben de UNRWA. Want UNRWA is veel guller dan de goede Sint en geeft 'speelgoed en ander lekkers' aan zowel slechte als aan brave kinderkens. [foto: Abed Rahim Khatib/Flash90 - bron]

Elke maand ontvangen de Palestijnen voedsel- en andere hulp van de UNRWA, de vluchtelingenorganisatie ‘alleen-voor-Palestijnen’ van de VN. Met 32.000 mensen in dienst, nagenoeg allen Palestijnen, is de UNRWA de grootste werkgever voor de Palestijnen. En dat allemaal op uw en mijn kosten want het hele Westen betaalt mee voor dat Palestijnse circus. De EU neemt alleen al zo’n 3 miljoen euro per maand voor haar rekening en alleen de Palestijnen zélf weten waar al dat geld naar toe gaat want controle bestaat niet.

In de gebieden van de Palestijnse Autoriteit  (Gaza & West Bank) alsmede in de dozijnen Palestijnse vluchtelingenkampen van Libanon, Syrië, Jordanië en elders, krijgt al 64 jaar lang elke pasgeboren Palestijnse baby van de VN automatisch de vluchtelingenstatus. Geen enkele andere bevolkingsgroep ter wereld komt voor dergelijke erfbare status in aanmerking. Zelfs Palestijnse borelingen in Gaza en de West Bank, die toch op ‘eigen grondgebied’ leven [!], worden automatisch vluchtelingen. Die 650.000 ‘vluchtelingen’ van toen als gevolg van het conflict met Israël, zijn inmiddels tot bijna vijf miljoen aangegroeid en elk uur van de dag komen er x-aantal ‘vluchtelingen’ bij en als er niemand wat aan doet, zal hun aantal blijven aangroeien tot het einde der tijden.

Let wel, de 100.000 Arabieren in Israël, die toen niet gevlucht en toch gebleven zijn, zijn intussen aangegroeid tot 1,6 miljoen Israëlische Arabieren en zijn volwaardige staatsburgers van Israël. Dat zijn geen VN-vluchtelingen. En… niemand die nog spreekt over de 750.000 Arabische Joden die door hun Arabische thuislanden waar ze eeuwenlang woonden! Tussen 1947 en 1972 werden deze Joodse vluchtelingen verjaagd en voor het overgrote deel opgevangen door de Joodse staat en dat volledig op eigen kosten!

Niks UNRWA, niks Verenigde Naties, zij hebben van de hele wereld helemaal geen rooie duit ontvangen. Maar ja, dat heet ‘Zionistische propaganda’ en geef toe: waarom zou er iemand geld aan de Joden willen/moeten geven? “Die zijn toch allemaal rijk en controleren al het geld van de wereld”, niewaar? Echter, als dat inderdaad het geval zou zijn, zouden er geen Palestijnse vluchtelingen bestaan en er ook geen 64 jaar lang voor betaald worden maar waren ze al lang ter plaatse geïntegreerd en genaturaliseerd zoals Israël met zijn Arabische bevolking deed en wat de Westerse landen ook hebben gedaan met hun miljoenen asielzoekers en economische vluchtelingen. 😦

US to count Palestinian refugees

Amerikaans comité keurt wetsvoorstel goed om een accurate telling uit te voeren van het aantal Palestijnen die onderhouden worden door de UNRWA

door Yitzhak Benhorin [Ynet]

Het Comité voor Kredieten van de Amerikaanse Senaat heeft vrijdagnacht (25 mei ’12) de wetgeving goedgekeurd die om een nauwkeurige telling verzoekt van de Palestijnse vluchtelingen, die hulp ontvangen van de United Nations Relief and Works Agency [UNRWA], de hulporganisatie van de VN alleen-voor-Palestijnen. Het amendement voor de FY 2013 financieringswet vereist dat de Staatssecretaris een rapport voorlegt aan het Amerikaanse Congres over het aantal Palestijnse vluchtelingen die door het Arabisch-Israëlische conflict van 1948 werden verplaatst, het aantal nakomelingen en het aantal dat hulp ontvangt van de UNRWA.

Slechts 30.000 echte vluchtelingen
De wetgeving werd ingediend door de Republikeinse senator Mark Kirk (plaatje rechts) die poogt te onderzoeken hoe groot het aantal vluchtelingen is die hulp vandaag hulp ontvangen die van 750.000 in 1950 tot 5 miljoen vandaag aangroeide. De Amerikaanse senaat wil het aantal echte vluchtelingen terug herleiden naar ongeveer 30.000. Ruwweg een derde van de UNRWA ontvangers leeft in kampen in Jordanië, Libanon, Syrië, de Gazastrook en op de West Bank. De telling heeft ook tot doel om te bepalen hoeveel generaties van de originele asielzoekers, van wie velen intussen zijn overleden, nog langer als vluchtelingen moeten worden beschouwd.

Vandaag bedraagt het jaarlijkse budget van de UNRWA ongeveer 600 miljoen dollar waarvan de Verenigde Staten 250 miljoen dollar voor zijn rekening neemt. In het totaal hebben de VS sinds de oprichting van de Verenigde Naties 4,4 miljard dollars bijgedragen aan de UNRWA. Terwijl het primaire doel van de telling te besparen is in de Amerikaanse hulpfondsen, kan de kwestie van de vluchtelingen en hun nakomelingen te tellen verdeeldheid zaaien. Op langere termijn zou deze wetgeving immers kunnen leiden tot het bepalen van wie in aanmerking zou komen voor het ‘recht op terugkeer’, dat nog steeds een belangrijk geschil is tussen Israël en de Palestijnen.

De interventie van de V.S.
Kirk beweert dat UNRWA, die hoofdzakelijk door de V.S. wordt gefinancierd, het vluchtelingenprobleem bestendigt door de status van de overledenen uit te breiden tot hen die geen vluchtelingen meer zijn. In 1965, ondanks oppositie van de V.S., besliste de Verenigde Naties om de definitie van Palestijnse vluchtelingen uit te breiden tot de kinderen en de kleinkinderen van hen die hun huizen ontvluchten in de jaren 1946-1949. Een resolutie uit 1982 bepaalt Palestijnse vluchtelingen als zijnde diegenen die uit hun huizen zijn gevlucht met inbegrip van àl hun nakomelingen.

De regering van Barack Obama, in tegenstelling tot zijn voorgangers, poneert dat de vluchtelingenkwestie moet opgelost worden in een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. Vice-minister Thomas Nides schreef aan het Comité voor Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat, dat “door dit voorgestelde amendement de Verenigde Staten door de hele wereld zullen worden bekeken als zijnde te willen vooruitlopen en de uitkomst van deze gevoelige kwestie te willen bepalen.”

Zomer 2011 in de Gazastrook. Zoals u zelf met uw eigen ogen kan vaststellen worden uw en mijn euro’s ‘goed besteed’. Op dit plaatje tracht de lijdende hongerende Gazaanse bevolking op het strand onder de blakende zon met veel moeite te overleven in de “Hel van de Bezetting” (sarcastisch grapje 😦 ) [bron]

Nee, dit is niet in Gaza maar in Soedan. Geen UNRWA, geen erfbare vluchtelingenstatus. Want alle westerse aandacht, dollars en hulp gaat naar Gaza en naar de ‘Palestijnen’, terwijl landen zoals Soedan en Somalië, volkeren die het ECHT nodig hebben, volkeren die ECHT honger lijden, in de kou blijven staan…


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

4 gedachtes over “Amerikanen gaan voortaan zélf het aantal Palestijnse vluchtelingen tellen [Yitzhak Benhorin]

 1. Over dit item nog een interessant artikel van David Hornik: Bold Bill in Senate to Stop Palestinian ‘Refugee’ Scam.

  Like

 2. Ja, vergeef mij, men moet gaan denken dat ik een masochist ben of een geobsedeerde omdat ik de site De wereld Morgen lees… en probeer reacties te plaatsen. Maar over Soedan, over het conflict tussen Noord en Zuid Soedan heeft er nog niet zolang een vreselijk artikel gestaan waarin de schuld voor het conflict in de schoenen geschoven werd van Zuid-Soedan (op een overigens heimelijke en slimme wijze). Het artikel was gepleegd door een dokter, lid van de PvdA uit Limburg… Dus, Zuid-Soedan is in hun ogen verdacht omdat… het een van de weinige staten is die toenadering hebben gezocht tot Israël … Is het dat? Ik ben geen gedachtenlezer, maar de kronkels van leden van de PVDA en de wereld morgen bij uitbreiding liggen meestal in die bocht. Dat Zuid Soedan vreselijk gedurende decennia heeft geleden onder het noorden, dat er een slavenhandel bestond en bestaat van zwarte mensen en kinderen die naar het noorden worden versleept, dat in Darfur (nochtans ook een moslim-gebied) er nog steeds moordpartijen gebeuren…dat telt allemaal niet. ISRAEL -ja, dat werkt als een rode lap op een stier.

  Like

 3. UNWRA dus wel..een economie gebaseerd op bedelgeld of misschien beter bloedgeld moet kunnen toch ?

  Like

 4. Het wordt inderaad eens tijd om deze verliesgevende multinational op te doeken. Iedere onderneming moet kwartaalcijfers presenteren aan zijn aandeelhouders (de EUS belastingbetaler). Zijn deze niet winstgevend of laten zij geen vooruitgang zien, dan wordt de zaak faiiliet verklaard. Geen enkele firma kan 64 jaar aanmodderen & met een miljarden verlies werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.