Egyptische afdeling van de Moslim Broederschap wil Jeruzalem veroveren [Likoed.nl]

Moslim Broederschap wil Jeruzalem veroveren

door Likoed.nl [http://likud.nl/]

Tijdens een uitzending op Al-Nas TV (Egypte) op 1 mei 2012, maakte de Egyptische geestelijke leider Safwat Higazi propaganda voor Mohammed Mursi, de presidentskandidaat van de Moslim Broederschap.

De islamisten van de Egyptische Moslim Broederschap streven naar een wereldwijd islamitisch kalifaat (een staat die alle Arabische landen omvat). De hoofdstad daarvan moet Jeruzalem zijn. Dit was de boodschap bij een campagne bijeenkomst voor presidentskandidaat Mohammed Mursi van de Moslim Broederschap.

“Wij zullen kunnen zien hoe de droom van het islamitische kalifaat wordt gerealiseerd – als God het wil – door dr. Mohamed Mursi,” vertelde prediker Safwat Higazi aan duizenden supporters van de Moslim Broederschap. Het was bij een rally voor hun presidentskandidaat Mursi, in een voetbalstadion van Cairo.

“De hoofdstad van het kalifaat – de hoofdstad van de Verenigde Staten van de Arabieren – zal Jeruzalem zijn, als God het wil,” zei Higazi. “Onze hoofdstad moet niet zijn Cairo, Mekka of Medina”, zei hij. Daarna zingt de uitzinnige menigte over ’de mars van miljoenen martelaren naar Jeruzalem. [..] Morgen zal Mursi Gaza bevrijden,” waarop de menigte ’Allah Akbar’ zingt, Allah is groter.

“Verdrijf de slaap uit de ogen van alle joden,” klinkt onder tromgeroffel. “Kom in beweging, liefhebbers van het martelaarschap, jullie zijn allemaal Hamas … Vergeet de hele wereld, vergeet conferenties. Neem de wapens op. Zwaai met je wapens, zeg uw gebeden en bid tot Allah. Wij zeggen het duidelijk, zodat de hele wereld het kan horen: Jeruzalem is ons doel. Ja, Jeruzalem is ons doel. We zullen bidden in Jeruzalem, of sterven als martelaar aan de poorten. ”

Mohammed Mursi van de Moslim Broederschap

3 gedachtes over “Egyptische afdeling van de Moslim Broederschap wil Jeruzalem veroveren [Likoed.nl]

 1. De vorige reacties zijn niet mis. Er dreigt inderdaad een groot gevaar vanuit Egypte naar Israel en Europa als de Moslim broerschap via zijn gekozen president het voor het zeggen krijgt.

  Like

 2. Als ik dit zie word ik me steeds weer bewust van de accuraatheid van de Bijbelse voorspellingen, waarin gesproken wordt over de heidenen, die in het ‘laatst der dagen’, vlak voor de komst van de Messias, tegen Jeruzalem ten strijde zullen trekken (en hun ondergang tegemoet).
  Als ik deze massa’s zie, gehypnotiseerd door een duivelse geest genaamd Allah, en voorzie (op bijbelse gronden) wat er met ze gebeuren gaat, heb ik echt me ze te doen.

  Like

 3. “We zullen bidden in Jeruzalem, of sterven als martelaar aan de poorten.”

  dat noemt men nu is het schoolvoorbeeld van een retorische vraag…zet de Hogedrukreinigers maar klaar aan de poorten..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.