Hamas woest over Israëlische comedyfilm ‘Kidon’ over aanslag op Hamasleider Al Mabhoud

Een screenshot uit de film “Kidon” van Emmanuel Nakash met Israëlisch topmodel Bar Refaeli in de hoofdrol en naast haar de alcohol drinkende islamistische Hamasboef in de bar van een hotel in Dubai. Een islamistische terroristenleider die alcohol drinkt en met een mooie jonge meid in een hotelkamer ligt te stoeien? Ja hoor, typisch Palestijns-Arabische hypocrisie.

Bar Refaeli speelt de hoofdrol als agente van de Mossad in nieuwe comedyfilm “Kidon” (hebreeuws voor ‘bajonet’) gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de moord op al-Mabhouh, een kopstuk van Hamas, in een hotel in 2010 in Dubai. De verdenking voor die moord werd meteen bij de Israëlische Mossad gelegd. Refaeli: “I would love to be in the Mossad and maybe I am. Who knows? I think that being a famous model is the best cover.” (“Ik zou graag voor de Mossad willen werken en misschien doe ik dat al wel. Wie zal het zeggen? Ik denk dat een beroemd model de beste vermomming is.”)

Echter, een en ander is duidelijk niet naar de zin van de nabestaanden van de Hamasleider, niet omdat ze hem voorstellen als een “terrorist” maar omdat in de film te zien is hoe hij alcohol zit te drinken in de bar van een hotel. Zoals bekend verbiedt de Islam het drinken van alcohol en roken van tabak.

De film is in feite een parodie op de moord op Hamascommandant Mahmoud Al Mabhouh in januari 2010 in een hotelkamer in Dubai. De filmrollen worden gespeeld door Israël’s supermodel Bar Rafaeli, de Franse acteur Tomer Sisley en Israël’s Shlomo Bar-Abba, ster uit de met een Oscar genomineerde film “Footnote”.

“De film ondermijnt het beeld van onze broer, door hem te tonen wanneer hij alcohol drinkt in een bar met een Israëlisch model die hem verleidt en een val opzet om hem te vermoorden”, vertelde Fayaq Al Mabhouh tegenover het AFP in Gaza. Hij zei dat zijn familie van plan is om de producenten van de film voor de Israëlische rechtbanken te dagen op basis van dat de film “het imago van martelaar Mahmoud Al Mabhouh besmeurt. Wij zijn een conservatieve, religieuze familie en wij eerbiedigen de reputatie van de doden, vooral aangezien onze broer een eerbaar symbool van het verzet is”, voegde hij eraan toe.

Ter herinnering: Al Mabhouh was betrokken in de ontvoering en moord op twee Israëlische soldaten en er bestaat een video waarop te zien is hoe hij boven op hun lichamen staat te poseren. Hij smokkelde wapens voor Hamas in Gaza en was bezig met het doorspelen van Iraanse wapens in de handen van terroristen van Hamas. Maar met hem de spot drijven in een film zoals “Kidon” is volgens zijn familie “immoreel” precies vanwege zijn terroristische geloofsbrieven.

Hamas treedt het protest bij van de familie van Mabhouh en hun woordvoerder, Fawzi Barhoum, zei dat ” het essentieel is dat deze farce onmiddellijk moet gestopt worden en dat alle Palestijnse mensenrechtenbewegingen en alle sympathisanten van de Palestijnen die moeten stoppen”, eisende dat de Palestinian Bar Association, de Arab Lawyers Union en de World Federation for Lawyers, deze zaak moeten verdedigen en een proces moeten beginnen tegen de filmmaatschappij en de productie laten stillegen van deze “schaamteloze daad”.

Inderdaad, een moorddadige terreurgroep beschuldigt mensen ervan een film te maken die beschamend is. Wie neemt die baardmannen van Hamas en Cà nog ernstig? Wie luistert nog naar hen?

Gaza, 25 augustus 2010. Politie van Hamas verbrandt drugs, alcoholflessen en andere smokkelwaar. Wat ze er niet bij vertelden was dat het hier om lege flessen alcohol ging. U mag zelf raden waar de inhoud dan wel gebleven is. Hamas, Le’chaim!! [bron] 😉


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.