Benjamin Netanjahoe: Kom allemaal terug naar huis, kom naar Israël! [video]

Premier Benjamin Netanjahoe sprak gisteren, dinsdag 22 mei ’12, duizenden Joden toe, afkomstig uit de hele wereld, die naar Israël reisden in het kader van het Masa Israel project, dat mede gesponsord wordt door de Israëlische regering en het Joodse Agentschap. In zijn toespraak riep Netanjahoe de deelnemers op om alijah te maken naar Israël en Israël te verdedigen in hun landen.

“Jullie komen uit vele verschillende landen, maar heel diep van binnen is dit jullie voorouderlijk huis, is Israël jullie geboorteland, is Israël jullie geboorterecht en is Israël jullie toekomst. [..] Wij omhelzen en verwelkomen jullie allemaal die fysisch naar hier zijn gekomen om samen met ons te bouwen aan een Joodse toekomst en wij sturen iedereen die van plan is om terug te keren met liefde terug naar zijn land. Jullie nemen met jullie de waarheid mee. Jullie kunnen de waarheid vertellen over Israël en dat is precies wat ik verwacht dat jullie zullen doen.”

Natan Sharansky, de voorzitter van het Joodse Agentschap, had het over Aaron Zindani, een Jood die werd vermoord in Sanaa, de hoofdstad van Jemen en zei tegen de jongeren “Wij moeten alles doen om de Joden van Jemen en Iran te beschermen. Op een dag zoals deze, wanneer iemand wordt vermoord enkel omdat hij Joods is, moeten jullie weten dat wanneer jullie erover denken om alijah te maken, jullie moeten daar niet over twijfelen, doe het nu!”

Het project van Masa Israël brengt elk jaar meer dan 10.000 jonge Joden van over de hele wereld om te studeren en zich als vrijwilliger in Israël aan te melden. Het project poogt de banden tussen Israël en de Joodse wereld te versterken. Naast hun terugkeer naar hun landen, bekleden vele deelnemers sleutelposities in hun gemeenschappen en worden ambassadeurs van Israël in hun landen. De laatste jaren hebben vele deelnemers van Masa Israël aliyah gemaakt.

Een gedachte over “Benjamin Netanjahoe: Kom allemaal terug naar huis, kom naar Israël! [video]

  1. Brabosh, indien men googelt op “globescan” dan kan men een rapport downloaden waarin 24 090 burgers van 22 landen (niet België) werd gevraagd naar de positieve of negatieve invloed van staten. Dit onderzoek werd gedaan samen met de BBC. De vier meest “negatieve” staten waren Iran (55%negatief), Pakistan (51%) en Noord Korea en Israel (50%)
    De burgers van alle westerse landen die deelnemen aan de poll staan overwegend negatief ten opzichte van Israel, enkel de USA maakt hierop een uitzondering… De haatcampagne tegen Israel die al decennialang aan de gang is in de media en openbare fora en die geinstigneerd wordt door de culturele en politieke elite is dus heel succesvol.

    Indien Israel verplicht zou gaan zijn om nucleaire installaties in Iran aan te vallen… dan zal er hier dus geen begrip zijn. Dat Israel een voorpost is van westerse vrijheden en waarden… dat begrijpt men hier niet. Het is ook geen wonder. De kinderen leren al op de lagere scholen dat Israel een bezetting organiseert en een verdrijving organiseerde tegen het palestijnse volk. Bruwe Bawer
    Bruwe Bawer heeft een interssant artikel hierover geschreven.

    Like

Reacties zijn gesloten.