Pallywood op volle toeren: uitgemergelde Palestijnse hongerstakende gevangene in de kijker

De fabel van de Palestijnse hongerstaker in Israëlische gevangenis…

Ah ja, die luidschreeuwende anti-Israëlmeute die maar blijft door wauwelen over onmenselijke toestanden voor die honderden Palestijnse terroristen die opgesloten zitten in Israëlische gevangenen en in hongerstaking zijn (waren?). Het houdt maar niet op. Steekhoudende argumenten hebben ze niet en bewijzen nog minder. Alhoewel ‘bewijzen’? Als die er niet zijn kan je ze toch meteen uit je mouw toveren? Ik heb maar enkele minuten googlewerk nodig en ik haal alles boven wat je maar wil zien. Ik zal het graag voor je ‘duiden’ en van ondertiteling voorzien en een bronvermelding toevoegen die (in de meeste gevallen) totaal ontbreekt. In het kort de definitie van Pallywood toegelicht, de leugenmachine van Al Fatah en Hamas waar het Westen zijn beeldmateriaal en artikels uit distilleert.

Een plaatje (hierboven) dat al weken circuleert op het internet, voornamelijk via de sociale media Facebook, is dat van een zogenaamde Palestijnse hongerstaker in de gevangenis. In werkelijkheid gaat het hier om Ezzedine Rouissi, een Marokkaanse student die gegrepen werd door de Marokkaanse autoriteiten nadat hij had deelgenomen aan een studentenprotest om de leefomstandigheden op de Universiteit aan te klagen. Hij werd in de gevangenis zwaar mishandeld en gefolterd en begon uit wanhoop tegen zijn behandeling een hongerstaking die maar liefst 132 dagen aansleepte. Uiteindelijk werd hij op 1 mei jongstleden weer op vrije voeten gesteld.


Hierboven twee plaatjes van Ezzedine getrokken tussen vrienden en familie, kort nadat de ‘Palestijnse hongerstakende gevangene’ Marokkaanse student op vrije voeten werd gesteld. Wie goed toekijkt (klik op het beeld) ziet dat hij de traditionele kefijeh (Arafatsjaaltje) om zijn nek draagt met een afbeelding van de Rostkoepel, uit solidariteit met het Palestijnse volk [bron].

Voor wie het nog altijd niet geloofd dat het leugens zijn kan het artikel hier lezen en hieronder zijn de videobeelden bekijken omtrent het echte verhaal.


Met dank aan Aussie Dave van Israellycool voor de hint: “Latest Blood Libel: The Hunger Games Edition” 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.