Proficiat Israël met je 64ste verjaardag [video]

Israël vierde al op 25/26 april 2012 zijn Dag van de Onafhankelijkheid [Yom Haatzmaut], althans toch volgens de Joodse kalender. Wij doen het hier nog eens een tweede keer dunnetjes over volgens de internationale kalender: 14 mei 1948 – 2012.

Proficiat Israël met je 64ste verjaardag, “Und jetzt bis zum hundertzwanzig!

4 gedachtes over “Proficiat Israël met je 64ste verjaardag [video]

 1. Of juist te bewonderen!!!Af al pi / ondanks alles bloeit ze en is een baken der volkeren.
  Toegegeven een steen des aanstoots voor anderen maar dat komt nog wel goed en zo niet dan toch af al pi…

  Like

 2. Waar ook ter wereld is het fijn,dat ieders volk ,jaarlijks de Dag van de Onafhankelijkheid kan vieren in haar woongebied.. Voordat de onafhanklijkheid bevochten is ,was het land slecht ontwikkelt en een deel van het Britse imperium.
  Rusland was ook een imperium. Het heeft nu nog vele volkeren en republieken in haar greep.Ook stukken land van andere landen bezet,waarin tot opheden vele andere volkeren ondergebracht zijn.
  Het Letse volk heeft zich eind oktober 1991 bevrijd van de Russen.
  De vrijheid is mede te danken door grote publiciteit en de massale inzet van een gevormd een menselijk lint dat dwars door de gehele Baltische Staten liep en uiteindelijk de vrijheid op papier verleent werd met een verdrag van Rusland.
  Vrijheid ,democratie en veiligheid is een groot goed voor ieder volk Daar behoort men,als volk trots op te zijn. De grote kracht van het Letse volk is,dat massaal elke 4 jaar een enorm volkskoren-zangfestival te Riga gehouden wordt. Dat volk ,verbind haar cultuur ,taal en eenheid .
  Het land Israel heeft ook grote verbondenheid in haar cultuur zitten. Dat maakt sterk. Ook proficiat met haar viering op 14 mei. De toekomst zal leren dat het Israelitsche volk zich daar blijvend veilig voelt ,en met trots in dat mooie land er zal kunnen wonen.

  De buur van Letland houdt zich rustig,dankzij de Navo. Het gevaar,dreiging herkent Letland,ook. De wereld is niet solidair met steun ,bij dreiging van Israel . Israel staat er in haar keuzes,betreffende de zorg voor haar veilgheid er vaak alleen voor. Het land Israel dient men ook te helpen. De acurate berichtgeving van de heer Brabosh geeft in ieder geval een goed beeld van de situatie daar en verblijdt de lezer met zijn geschreven stukken..

  Like

 3. Shalom chaverim;
  Allereerst Brabosh, bedankt voor uw trouwe en accurate berichtgeving dooe al deze jaren en door alle tegenstand.
  En voor Yis’ra-El: Op naar de 70 als staat en op naar de 50 als bewoners v/d stad v/d Grote Koning: Melech ha Massiach.
  Am Yis’ra-El Chai.

  Like

 4. Het is mooi om oud te worden maar de jarige is weinig benijdenswaardig als de hele wereld hem al sinds zijn geboorte dood wenst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.