Palestijnse Journalistenvakbond verbiedt haar leden contact te hebben met Israëlische collega ‘s

De vakbondsorganisatie van Palestijnse journalisten verbiedt op World Press Free Day van 3 mei j.l. zijn leden om contact te hebben met hun Israëlische tegenpartij, op straffe van uitzetting uit de Vakbond voor Palestijnse Journalisten op de West Bank. “Geen normalisatie met Israël”, luidt de waarschuwing. We weten al een tijdje dat Palestijnse journalisten op de West Bank en in de Gazastrook het zwaar te verduren krijgen als ze kritiek durven te uiten op hun Palestijnse leiders en op het regeringsbeleid: censuur, gevangenisstraffen tot moord op journalisten, bloggers en twitters zijn dagelijkse kost geworden in ‘Palestina’. Een Palestijnse journalist die op straat in elkaar wordt geslagen door Palestijnse veiligheidspolitie, daar kijkt al lang niemand meer van op.

Palestinian news group blocks Israeli contact

door Khaled Abu Toameh [JPost]

Om het even welke Palestijnse journalist die het waagt Israëlische collega’s te ontmoeten zal uit de Palestijnse Vakbond voor Journalisten op de West Bank worden gezet, zo waarschuwde de vereniging afgelopen donderdag 3 mei 2012. De waarschuwing volgde na een vergadering die vorige week plaatsvond tussen Israëlische en Palestijnse journalisten ter gelegenheid van World Free Press Day, de Werelddag voor Vrijheid van Pers.

Gelijkaardige vergaderingen hebben ook plaatsgevonden tijdens de afgelopen maanden in Frankrijk, Noorwegen en Duitsland plaatsgevonden, die het door Al Fatah (partij van Mahmoud Abbas) gedomineerde Palestijnse journalisten syndicaat er toe heeft aangezet om deze waarschuwing de wereld in te zenden.

De ‘vredelievende aard’ van deze waarschuwing werd er meteen bijgegeven: “Wij zijn tegen dergelijke vergaderingen gekant omdat zij bedoeld worden om normalisatie van onze betrekkingen met Israël te bereiken”, zei een prominent lid van het journalisten syndicaat in Ramallah. “Om het even welk lid dat samenkomt met Israëlische journalisten zal terstond ontslagen worden”.

Vorige week, boycotte de Palestijnse Vakbond voor Journalisten een ceremonie die werd georganiseerd door het Consulaat van de Verenigde Staten ter gelegenheid van World Free Press Day. Het syndicaat beschuldigde de V.S. ervan dat het zich laat beïnvloeden ten gunste van Israël en dreigde ermee om de identiteit van om het even welke Palestijnse journalist bekend te maken die zou ingaan op de uitnodiging.

Untold Stories“… verborgen verhalen. Waarvoor is de Palestijnse Vakbond van Journalisten bang!?! Dat ze van hun Israëlische collega’s andere feiten zouden vernemen die niet passen in de Palestijnse leugenindustrie? Pallywood moet onverminderd blijven draaien en leugens en Jodenhaat verspreiden ten koste van de vrijheid van pers en het recht op vrije nieuwsgaring voor de Palestijnen en hun journalisten.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Een gedachte over “Palestijnse Journalistenvakbond verbiedt haar leden contact te hebben met Israëlische collega ‘s

 1. Dit is een goed geschreven artikel.
  Ieder burger,waar ook ter wereld. moet zich vrij en veilig kunnen voelen.
  Hij of zij moet het kunnen aflezen ,dat de kleur en politieke invloed door bestuurders op de Vrije Pers fataal kan worden.(Rusland-Iran-China en de meeste moslimlanden.

  Aan dit artikel over deze Palestijnse journalistenvakbond zie je een voorbeeld.hoe het niet moet . We behoren allen de dictaturen en tirrannie te verdrijven .
  De journalistenvakbondbond opereert in de West Bank. Ze isoleert haar leden als ze contact gaan houden met andere of andersdenkende journalisten bonden en maakt het voor hen onmogelijk om nog haar werk uit te oefenen..
  De leden journalisten in die bond zijn dus niet vrij om eerlijk te schrijven en te oordelen in haar berichtgeving. De Palestijnse politieke bestuurders zijn ofwel tot een gedrocht verworden dat op haar bevolking traumatisch zal gaan uitwerken.
  Mogen de Eu landen dat nog toestaan.
  Nederland (regering),zoals altijd koploper in nieuwsgaring,moet via haar journaal plaatsen in haar ,,objectieve berichtgeving, Ook de Nederlandse journalistenvakbond kan kritiek gegeven worden ,Ook Zij zal toch moeten reageren op de schokkende berichtgeving uit de West bank en Gaza

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.