Palestijnse omroep: terroristenleider Abu Jihad legt uit hoe de Joden te vermoorden [video]

door Palestinian Media Watch / PMW [bron]

Naar aanleiding van de 24ste verjaardag van het overlijden van de terroristenleider Abu Jihad, zond de ‘gematigde’ Palestijnse openbare omroep Palestinian TV (Al Fatah) op 16 april 2012 een reeks documentaires uit om de ‘heldendaden’ van deze terrorist te verheerlijken. Abu Jihad was medeoprichter van Al Fatah en rechterhand van wijlen Yasser Arafat, opgevolgd door de ‘gematigde’ leider Mahmoud Abbas. Abu Jihad, nom de guerre van Khalil al-Wazir, werd op zijn beurt op 16 april 1988 ‘gematigd’ door het IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten.

Gisteren plaatste ik hier al een eerste hommage. Op bijgaande video hoor je hoe Abu Jihad zijn plannen ontvouwt om aanslagen te plegen op de Joodse staat en hoe hij in deze documentaire verder opgehemeld wordt door de journalist van dienst. Een zinnig mens begrijpt niet hoe een openbare omroep dergelijke documentaire durft uit te zenden, maar ja, Palestijnen en vrede zijn geen dingen die samengaan. De Palestijnse geweldscultuur maakt hier weer een slechte beurt.

Terrorist Abu Jihad plant terreuraanvallen, in een documentaire te zijner ere van PA-TV:

Abu Jihad: “Na onze aanval op de [Israëlische] hoofdkwartieren zullen wij, als Allah het wil, de straten [van Tel Aviv] afsluiten. In een straat houden wij, bijvoorbeeld, 500 mensen [gegijzeld]. 500 mensen in één keer. Kan iemand over hen onderhandelen? Niemand, zonder uitzondering, is toegestaan er heen te gaan, tenzij hij de ontsteker en de explosieven heeft omgedaan. Op elk moment kan hij iedereen opblazen. Hun gebouw opblazen, of de hele zaak, ongeacht hoeveel mensen er zijn. Onze dolk zal een giftige dolk zijn in het hart van onze vijand, en we zullen zoveel mensen afmaken als mogelijk is. We willen landen op vijandelijk gebied [Israël] en we zullen als een vesting zijn. Wanneer we daar zijn, als Allah het wil, gaan we schieten, schieten op onze vijand. We raken hem in zijn keel en zijn hart met het bloedbad waarover we spraken. We willen het voor Tel Aviv een zwarte dag maken. We zullen het voor Tel Aviv een dag van vernietiging maken, zo Allah het wil. We zullen het voor Tel Aviv een dag maken die herdacht zal worden in de geschiedenis van Tel Aviv, Zwarte Zaterdag, Zwarte Zondag. Tel Aviv zal afgesloten zijn op die dag van bloed en vernietiging.”

Commentator PA-TV: “Het gebeurde dat Abu Jihad een Fatah journaal publiceerde met de naam De Roep van het Leven — Palestina Het eerste nummer, verschenen in oktober 1959, riep op tot een gewapende revolutie om de Zionistische vijand te verdrijven, [Abu Jihad] was het brein achter de gewapende strijd tegen Israël. Hij is het symbool van de Palestijnse gewapende strijd. Abu Jihad viel als martelaar, en symboliseerde de generatie van strijdende commandanten die de weg van het verzet kozen als enige oplossing voor de zaak van de natie. Hij stond bekend als harde strijder en buitengewone commandant, die altijd in staat van oorlog was en nooit de weg kwijt was.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.