Palestijnse televisie zond hommage uit van aartsterrorist en berucht Jodendoder Abu Jihad [video]

door Palestinian Media Watch / PMW [bron]

In een uitzending op de ‘gematigde’ Palestijnse openbare omroep Palestinian TV (Al Fatah) van 16 april 2012, wordt in een documentaire de ‘gematigde’ terroristenleider Abu Jihad, nom de guerre van Khalil al-Wazir, geëerd voor het doden van tientallen burgers. Al Fatah is de politieke partij die geleid wordt door de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit.

Op 16 april was het precies 24 jaar geleden dat Abu Jihad werd ‘gematigd’ door het IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten:

“De Palestijnse revolutie was op zijn hoogtepunt en vaak voerde Fatah 60 speciale operaties per dag uit. De grote operaties van de Prins der Martelaren (Abu Jihad) waren o.a. het opblazen van het Zohar Reservoir in 1955, het opblazen van de Israëlische hoofdwatertransportleiding in 1965, de operatie in het Savoy Hotel, in Tel Aviv, in 1975, waar tien Israëli’s werden gedood, de operatie van Dalal Mughrabi in 1978, waarbij meer dan 37 Israëli’s werden gedood, het bombardement op de haven van Eilat in 1979 en de operatie bij de Dimona Reactor in 1988 (kapen van een bus en doden van drie burgers), wat de hoofdreden was om hem te doden op 16 april 1988.”


Khalil Ibrahim al-Wazir, alias “Abu Jihad”, was een Palestijnse terroristenleider en oprichter van de seculiere nationalistische partij Al Fatah, die sinds 1967 werd geleid door Yasser Arafat tot aan zijn dood in 2004. Hij werd opgevolgd door Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. Als de rechterhand van Yasser Arafat, chef van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), was Abu Jihad het meesterbrein achter talloze aanslagen tegen Joden en tegen de Joodse staat Israël. De meerderheid van de Palestijnen van vandaag zien hem als een martelaar die stierf in de strijd om de vernietiging van Israël of sympathiseren op z’n minst met zijn doel: zoveel mogelijk Joden vermoorden en de staat Israël vervangen door een Arabisch islamistisch kalifaat.

Abu Jihad leidde tot aan zijn dood op 16 april 1988 de meeste militaire operaties van Al Fatah en was commandant van de gewapende vleugel. Enkele jaren na zijn dood werd door Zakaria Zubeidi aan de vooravond van de 2de Intifada (ook Al Aqsa Intifada genoemd) eind september 2000 begin 2001 de Al Aqsa Martelaren Brigades opgericht als de nieuwe gewapende vleugel van Al Fatah met Abu Jihad als grote voorbeeld. 

De bekendste leider was natuurlijk Yasser Arafat en verder ook Marwan Barghouti, die sinds 2002 een vijf keer levenslange gevangenisstraf uitzit in een Israëlische cel. Barghouti wordt door Israëlbashers in het Westen de ‘Palestijnse Nelson Mandela’ genoemd van de Palestijnse zaak. Zoals bekend staat de terreurgroep Al Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah (Mahmoud Abbas) op de internationale lijst van verboden organisaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.