Prof. Benzion Netanjahoe: héél herenigd Jeruzalem bevrijden van Arabische controle [Elad Benari]

Prof. Netanyahu: Jews Should ‘Fight’ for Israel

door Elad Benari [Arutz-7]

Professor Benzion Netanjahoe, de vader van premier Benjamin Netanjahoe die vorige week overleed in de leeftijd van 102 jaar [lees hier op brabosh.com], stond bekend voor zijn rechtse meningen en voor zijn Zionisme. Zijn waarden worden weerspiegeld in de volgende exclusieve en zeldzame video, die Arutz Sheva werd toegezonden door de Zionistische organisatie Im Eshkachech [Behoud Jeruzalem]

Im Eshkachech ijvert voor het behoud van het herenigde Jeruzalem onder Israëlische soevereiniteit. De organisatie gelooft dat door het herscholen van het publiek met nauwkeurige bijgewerkte feiten, Jeruzalem als stad synoniem staat met de identiteit van het Joodse volk, aldus de openbare steun kan herwinnen en verenigd blijven onder Israëlische soevereiniteit.

De video die door de organisatie naar Arutz Sheva werd verzonden is misschien wel het laatste videogesprek dat met Prof. Netanjahoe werd gedaan. Het gesprek werd gevoerd op het einde van 2010 toen Prof. Netanjahoe erin toestemde om lid te worden van de adviesraad van Im Eshkachech [Behoud Jeruzalem]. Chaim Silberstein, stichter en voorzitter van Im Eshkachech interviewden hem en vroegen hem naar zijn gedachten omtrent het behoud van het herenigde Jeruzalem.

Prof. Netanjahoe zegt in de video dat het opgeven van oostelijk Jeruzalem aan de Arabieren “het volk van Israël verzwakt in het Land van Israël.” Eraan toevoegend: “Het verzwakt Israël als het niet het gehele gebied (van de stad) controleert. Het controleert slechts de helft van het gebied en de andere helft wordt aan de Arabieren overgelaten. Dat moedigt hen aan om voor de tweede helft te vechten.“

Wanneer hem door Silberstein wordt gevraagd welke oplossing hij voorstelt wat Jeruzalem betreft, antwoordt Netanjahoe dat de “oplossing is om Joodse mensen aan te werven om te vechten voor het volledige Joodse Jeruzalem”. Silberstein vraagt dan “Vechten op welke wijze dan? Fysische strijd? Door oorlog te voeren, waarbij militaire middelen worden ingezet?” antwoordt Netanjahoe: “Als dat nodig is, dan moet dat door oorlog”.

Netanjahoe zegt ook dat het een opdracht is om mensen over oostelijk Jeruzalem op te leiden en zei dat Im Eshkachech [Behoud Jeruzalem] niet naar de mensen moet gaan die daar al honderd keren zijn geweest. Ga naar de mensen die daar niet eens één keer zijn geweest.”

If I forget thee, O Jerusalem,
let my right hand forget her cunning.
Let my tongue cleave to the roof of my mouth,
if I remember thee not;

2 gedachtes over “Prof. Benzion Netanjahoe: héél herenigd Jeruzalem bevrijden van Arabische controle [Elad Benari]

  1. Israel heeft met alle toestanden om haar land heen een politiek sterk leider nodig.Netanjahoe is de leider welke de problemen durft te noemen en in praktische zin dat aan kan. Jeruzalem is voor alle Joden en Christen die er wonen haar hoofdstad en eveneens de politieke deling moet opgeheven worden. Duitsland kent ook maar een hoofdstad. Dat is Berlijn. Door de politiek werd de stad eerstijds opgedeeld. In het stadsdeel Kreutzberg wonen bijna 1 miljoen Turken . Deze behoren Duitser te zijn en gedragen zich rustig. Dezen zijn blij dat ze in een democratisch Duitsland leven en niet in een dictatoriaal Turkije. Het wordt nu langzamerhand tijd dat de Palestijnen nu ook verkassen naar Jordanie ,waar ze beter aansluiten met die anderen welke daar leven en moet kiezen voor democratie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.